Ako kažemo da su palačinke omiljeni dezert na Balkanu, da li preterujemo? Nama se čini da ne! Reč je o dezertu koji se lako i brzo pravi i koji će se često naći na našim trpezama. Osim što je ovo tanko testo veoma ukusno, najveća atrakcija je u tome što fil svaki put može da bude drugačiji i da možete pustiti mašti na volju, ali možda je vreme da probate nešto novo i promenite način pripreme testo?
Čokoladno testo za palačinke je prilično jednostavno za napraviti i u stvari dovoljno je da u svoj omiljeni recept dodate kakao, a rezultat je testo koje će imati suptilan čokoladni ukus i dobro se slagati sa orašastim plodovima, karamelom, bananama, kremom i slično. Dakle, nešto za prave ljubitelje čokolade!
Potrebno
- 2 jaja
- 300 ml mleka
- 2 kašike rastopljenog putera
- 240 ml brašna
- 80 ml šećera
- 80 ml gorkog kakaoa
- 1 kašika ekstrakta vanile
Koraci
Smesa
Pomešajte suve sastojke, odnosno brašno, kakao i šećer, zatim tečne sastojke (umutite jaja i dodajte mleko, otopljeni puter i ekstrakt vanile) i sjedinite u gustu smesu.
Pečenje
Ispecite ih na zagrejanom tiganju, a od ove smese dobićete oko 12 palačinki koje potom možete puniti omiljenim filom.
Punjenje
Pretvorite ih u još čokoladnije čudo uz Nutellu, na primer, ili se odlučite za fil od vanile i orašastih plodova - eksperimentišite jer sa ovom kombinacijom ne možete pogrešiti!
Ko je novi dečko Lane Del Rej? Bavi se poslom koji je daleko od glamuroznog života jedne pop zvezde
Spremne dočekajte jesen u jaknama za prelazni period: Moderne i šik varijante koje su na radaru fashion žena
Ako želite da smanjite opadanje, ovako operite kosu: Pravilna tehnika koja pomaže
Ne mogu više da krijem puder koji prekriva sve, a ne oseti se na koži: U svetu se proda na svakih 6 sekundi
Ćebad za jesen za malo novca: Pronašli smo komade koji odmah podižu cenu prostoru