Ako kažemo da su palačinke omiljeni dezert na Balkanu, da li preterujemo? Nama se čini da ne! Reč je o dezertu koji se lako i brzo pravi i koji će se često naći na našim trpezama. Osim što je ovo tanko testo veoma ukusno, najveća atrakcija je u tome što fil svaki put može da bude drugačiji i da možete pustiti mašti na volju, ali možda je vreme da probate nešto novo i promenite način pripreme testo?

Čokoladno testo za palačinke je prilično jednostavno za napraviti i u stvari dovoljno je da u svoj omiljeni recept dodate kakao, a rezultat je testo koje će imati suptilan čokoladni ukus i dobro se slagati sa orašastim plodovima, karamelom, bananama, kremom i slično. Dakle, nešto za prave ljubitelje čokolade!

Potrebno

  • 2 jaja
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike rastopljenog putera
  • 240 ml brašna
  • 80 ml šećera
  • 80 ml gorkog kakaoa
  • 1 kašika ekstrakta vanile

Koraci

12:56
Korak 1

Smesa

Pomešajte suve sastojke, odnosno brašno, kakao i šećer, zatim tečne sastojke (umutite jaja i dodajte mleko, otopljeni puter i ekstrakt vanile) i sjedinite u gustu smesu.

12:57
Korak 2

Pečenje

Ispecite ih na zagrejanom tiganju, a od ove smese dobićete oko 12 palačinki koje potom možete puniti omiljenim filom.

12:57
Korak 3

Punjenje

Pretvorite ih u još čokoladnije čudo uz Nutellu, na primer, ili se odlučite za fil od vanile i orašastih plodova - eksperimentišite jer sa ovom kombinacijom ne možete pogrešiti!