Poslednjih meseci veoma su popularni slatkiši i poslastice koje su proteinske "bombe". U prevodu - dezerti koje možete jesti bez griže savesti, pogotovo kada pokušavate da sredite liniju. 

Nama je pažnju privukao jedan za pripremu proteinskog pudinga, a osim što je potrebno samo par sastojaka, oduševilo nas je i što je ovaj zdravi slatkiš gotov za samo nekoliko minuta

Veliki plus je i što ima samo 129 kalorija, te nema sumnje da će biti na vrhu liste zdravih poslastica u kojima možete da uživate bez da vodite računa o cifri na vagi.

Potrebno:

  • 15 g kakao praha
  • 25 ml vode
  • 3 kapi ekstrakta vanile
  • 200g grčkog jogurta sa malim procentom masti
  • stevia ili drugi zaslađivač (opciono)

Kako se pravi domaći proteinski puding

12:57
Korak 1

Pomešajte kakao i vodu

Najpre sjedinite kakao i vodu i dobro promešajte. Idealno je da koristite žicu za mućenje jer će tako neće praviti grudvice. Sada je trenutak i kada možete dodati steviu ili neki drugi zaslađivač kako bi dobili slađu smesu.

13:08
Korak 2

Dodajte vanilu

Sada je na redu vanila, a u smesu dodajte samo par kapi. Lagano mešajte dok se sve ne sjedini.

13:08
Korak 3

Dodajte i grčki jogurt

Na kraju se u smesu dodaje grčki jogurt, a potom sve polako mešajte dok se ne sjedini. Možete ga odmah poslužiti, a možete ga i ostaviti u frižideru da se stegne pa tek onda konzumirati. 

A ukoliko vam se dopao ovaj recept, pročitajte još: BEZ GRIŽE SAVESTI: Kako napraviti PROTEINSKE PALAČINKE bez dodatnog šećera, zaslađivača i glutena?