Kako bi, po vašem mišljenju, trebalo da izgleda idealna dnevna soba? Da li bi bila cosy, ušuškana, sa prirodnim materijalima i tamnim podom ili bi bila u svetlim tonovima? Da li preferirate antique nameštaj, ili volite prostrane, moderne komade

Sigurni smo da svako od vas ima nešto što voli i što je za njega savršeno, no šta na ovu temu kažu najbolji od najboljih dizajnera enterijera?

Oni su bili saglasni u odabiru najlepše dnevne sobe što je "aminovano" knjigom koja je poznata kao Oskar u svetu enterijera - By Design: The World’s Best Contemporary Interior Designers. Bogato ilustrovana, ona okuplja najrevolucionarnije dizajnere enterijera koji danas stvaraju i, između ostalog, pokazuje i najbolje dnevne sobe, piše homesandgardens.com. Tako se na prvom mestu našla dnevna soba čiji enterijer oduzima dah, ali...

Naravno da postoji ono "ali". Pogledajte i sami kako izgleda prostor uređen u duhu Južne Afrike.

Privatna rezidencija sa najlepšom dnevnom sobom na svetu nalazi se u Londonu, u luksuznom kompleksu Floral Garden. Penthaus ima oko 460 kvadrata, a zvezda stana je baš dnevna soba.

Ovaj razigran, ali i elegantan prostor delo je londonskog studija za dizajn enterijera Ashby. Jarke, al i pastelne boje daju specifičnu lepotu ovoj prostoriji.

Naslanjaju se jedna na drugu i pretaču donoseći duh Južne Afrike u centar Londona. Tako cvetna fotelja ide sjajno sa drvenom policom na kojoj su slike nežnih tonova.

I police u tamnozelenim tonovima daju neophodan kontrast svemu. Bež i boja drveta uklapaju se savršeno uz jarkožutu i teget. A čak ni tepih u svim bojama duge ne odskače, već se uklapa harmonično u ovu mešavinu nijansi i oblika.

U ovoj devnoj sobi jednostavno su idealno spojeni moderno i ugodno. Posebnu notu svemu daju odabrana umetnička dela, skulpture, slike cenjenih umetnika.

Svaki detalj je predano osmišljen i beprekorno nijansiran u odnosu na ostatak – od stočića za kafu do modernističke plave fotelje, međutim, ova dnevna soba nije baš po ukusu pojedincaca (naročito sa ovog podneblja). 

Filozofija ovog dizajna je idealan spoj antikviteta i modernog nameštaja, međutim, pojedini komadi izgledaju savršeno za fotografisanje, ali ne odaju utisak udobnosti. Kada se to zaokruži komadima u svetlim nijansama, jasno je da se služba za čišćenje nameštaja zove barem jednom mesečno, kao i da je ovakav prostor moguć ako nemate decu ili ljubimce.

Barem, tako su komentarisali mnogi. No, to ne znači da vaš takva dnevna soba ne može inspirisati za uređenje sopstvenog doma. Šta vi kažete? Da li se vama dopada zvanično najlepša dnevna soba na svetu? Pišite nam vaše mišljenje u komentarima.

Pročitajte još: KAKO BI IZGLEDAO STAN KERI BREDŠO DA ŽIVI U BEOGRADU, A NE U NJUJORKU: Lokacija san snova, ali bi ga plaćala papreno

Bonus video:

Kako srediti garsonjeru od 24 kvadrata TikTok/miksonhome