Čuvena Keri Bredšo jednom prilikom je rekla: "U Njujorku su svi u potrazi za poslom, dečkom ili stanom", i zaista, takav utisak smo i stekli gledajući najpre omiljene epizode serije "Sex And The City", a potom i "And Just Like That...". 

Njen stan na Menhetnu mnogima od nas bio je devojački san, te ne čudi što su mnoge od nas maštale da jednog dana imaju baš takvu nekretninu. Interesantno je da je na kraju poslednje sezone "And Just Like That", Keri prodala legendarni stan koji smo sve zavolele i prešle u komforan salonac, što nas je sve rastužilo iz očiglednih razloga - ovo je definitivno kraj jedne ere. 

Iz tog razloga nismo mogle da se ne zapitamo "šta bi bilo kada bi bilo", odnosno kada bi Keri živela u Beogradu. I tačno znamo i koja bi bila njena prva lokacija, a koja druga. A mislimo da znate i vi! No, da se podsetimo još jednom kako je izgledao stan omiljene fashion devojke.

Kerin stan nije prevelik, ali je dovoljan za jednu prosečnu urbanu devojku koja živi sama. Centralni deo, setimo se, je prostorija u kojoj je veliki bračni krevet sa kutkom za čitanje i odmor. 

Odmah ispred je čuveni prozor kraj kojeg je Keri napisala sve svoje romane i članke, a tu su i kuhinja, ostava, kupatilo i hodnik. Ne smemo da zaboravimo garderobu u kojoj je držala sve omiljene trendi komade i kultne Manolo Blanik štikle. 

Zanimljivo je što ovaj stan u stvarnosti nije postojao, već su tek kasnije Warner Bros i Airbnb oživeli ovaj prostor. Stvorena je replika za izdavanje za sve one koji bi makar nakratko da osete kako je to biti u kul stanu u staroj zgradi u gradu koji nikad ne spava.

Njen novi stan je veći, prostraniji, sa svetlim detaljima i daleko više prostorija. Da ne govorimo o tome da su i veće, što znači više prostora za sve te štiklice i haljinice. 

Pa, kakve bi onda stanove Keri birala u Beogradu?

Kao što je Njujork prepoznatljiv po Menhetnu, tako je i prva asocijacija na stari deo Beograda Dorćol, te je logično da bi Keri baš volela ovaj deo grada. 

Stare ulice, i zgrade koje su ispisale istoriju, drvoredi, kafići na svakom koraku... logičan su odabir za Bredšo koja bi ovde pronašla inspiraciju za nove avanture. Centar je blizu, kao i Skadarlija, srce noćnog života, te smo sigurni da bi Keri baš ovde rentirala nekretninu. 

Keri Bredšo bi živela na Dorćolu.
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

A koliko bi plaćala? Ukoliko prelistate oglase za, primera radi, jednosobne stanove kakav je imala Keri, morali biste da izdvojite u proseku između 900 i 1200 evra u proseku mesečno. Naravno, postoje i lokacije na kojima je renta daleko veća.

I ako biste da usput i preživite, znači da ta kirija treba da vam bude do trećine plate, koja bi onda trebalo da bude – minimum 3.000 evra. A ako biste da se stalno vozikate taksijem, pijuckate kosmopoliten po fensi gradskim lokalima i klopate u skupim restoranima kao Keri, verovatno i znatno više.

Kako je u seriji Keri napredovala, te sada zarađuje više novca, jasno je i zašto se kasnije preselila, a u Beogradu bi to definitivno bio neki od novih stanova na Vračaru sa pogledom na Hram, ili pak u Westu ili na sličnoj lokaciji, gde je za prosečan dvosoban ili trosoban stan od 90 kvadrata kakav je pazarila Bredšo potrebno izdvojiti od 1.500 evra pa naviše. 

Bonus video:

"U BEOGRADU IMA VIŠE OD 10. 000 NAPUŠTENIH STANOVA" Stručnjak za nekretnine savetuje: Ko god ima novca neka uloži u nekretninu! Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!