Lepa pevačica Martina Vrbos u poslednje vreme ređa samo komplimente na račun izgleda. I zaista, ukoliko bacite pogled na njene Instagram fotografije ili live pojavljivanja jasno je da nikad bolje nije izgledala, a primetno je i da je skinula veliki broj kilograma, te liniju dovela do savršenstva.

Martina je u prošlosti, kao mnoge žene, mučila muku sa viškom kilograma, naročito nakon trudnoće, o čemu je jednom prilikom i sama govorila, a onda je presekla i odlučila da promeni neke navike.

Kako je rekla jednom prilikom, ona nije jela 18 sati dnevno, pa je na ovaj način uspela da smrša 50 kilograma veoma kratak period (ni godinu dana). Kako je istakla pevačica, imala je 120 kilograma, a sada ima oko 70, a možda i manje, sudeći po novim objavama.

- Naglo sam se ugojila posle trudnoće, pošto nisam mogla da jedem šta sam htela dok sam bila u drugom stanju. Bila sam željna svega, pa je na mom meniju bila isključivo nezdrava hrana. Mahnito i histerično sam jela brzu hranu i gazirana pića sam pila u neograničenim količinama, a slatkiši su bili neizostavni. Čini mi se da sam preko noći dogurala do tih famoznih 120 kilograma - rekla je Martina tada.

Pevačicu je prvobitna kilaža znatno ometala u svakodnevnom funkcionisanju.

- Sporo sam se kretala, butine su mi se trljale jedna o drugu, a to je odvratan osećaj. Bila sam troma, sve mi je bilo teško da radim - rekla je Vrbos i opisala:

- Čula sam za autofagiju od prijatelja, koji je na tom režimu dosta smršao, a jeo je sve što je želeo. Odlučila sam i ja da probam. Svaki dan jedem šta hoću po šest sati, a 18 sati ne jedem. Prestanem da jedem u 16 časova, a počnem ujutru u 10. Prvih nekoliko dana mi je bilo katastrofa. Mislila sam da ću se srušiti od gladi. Ali sada mi je najnormalnije da ne jedem. I odlično se osećam, imam mnogo više energije - rekla je pevačica.

- Želim da imam 58 kilograma, tako da moram da smršam još 12 da bih bila top-riba. A tada ću, čini mi se, gola šetati ulicama, da svi vide koliko sam zgodna - rekla je pevačica, tada za „Hit“, i dodala:

- Vežbam tri puta nedeljno. Toliko se dobro osećam da imam potrebu da pomažem i drugim ljudima da smršaju - zaključila je ona.

Plan 6:18

Autofagija ili fasting najpoznatija je po osnovnom osmočasovnom principu, gde se 8 sati jede, 16 ne, međutim, u poslednjih par godina 6:18 postao je najpopularniji režim jer brže daje željene rezultate. 

No, morate biti oprezni! Kao i pre svake dijete ili ishrane, preporuka je da se konsultujete sa odabranim lekarom. 

Oprezno sa svakom dijetom.
Shutterstock 

Kod autofagije postoje ciklusi od šest sati kad se jede bukvalno sve, a zatim ciklus od 18 sati kada se ništa ne jede. I tako svaki dan. Tokom 18 sati ljudsko telo treba biti usmereno na oporavak i odmor, a ne stalno varenje hrane.

Autofagija ima nekoliko režima.
Freepik/user14908974 

Vremenski interval se može prilagoditi u zavisnosti od vašeg dnevnog rasporeda i čak može biti različit u različitim danima u toku nedelje. Dijetu treba početi sa bar tri dana nedeljno osmočasovnog rasporeda unosa hrane, a tokom vremena i ličnog osećaja povećati do svih sedam dana, pa tek onda smanjiti na šest sati dozvoljenog unosa hrane.

Nema zabranjene hrane, ali ne bi trebalo ni da se prejedate!

U ovoj dijeti nema zabranjene hrane ali ne dozvolite da ona bude izgovor da se prejedate. Jedite onoliko koliko vam prija, ali ne preterujte sa količinama. Jedini izuzetak od ovog pravila su slatki napici, budući da osmosatna dijeta ne zagovara kalorije koje se nalaze u pićima (alkoholnim i/ili bezalkoholnim) – mada to ne znači da se ne mogu konzumirati – naravno umereno.

Bonus video:

dijeta, hrana TikTok/brittanymccrystal

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!