Od kako se saznalo da Brus Vilis boluje od afazije, a potom i demencije, javnost ne prestaje da se interesuje za njegovo stanje koje nije najbolje. Bolest je već uznapredovala kada je otkrivena, a da stvari nisu idealne bilo je jasno i na proslavi njegovog rođendana. 

Osim što mu je tada falio prednji zub što je mnoge zabrinulo, u isti mah njegovo neartikulisano, gotovo dečije ponašanje otkrilo je pravu istinu o njegovom stanju. 

Brus Vilis nema zub.
Instagram 

Za sve ovo vreme u javnosti su se pojavljivale različite informacije, a jedina koja je realno govorila o svemu bila je bivša supruga Demi Mur, kao i njihova deca, i sadašnja žena Ema Heming Vilis.

Žena, bivša i sadašnja i deca sa Brusom Vilisom.
Instagram 

Ona je nedavno gostovala i u emisiji "Topday" gde je progovorila o tome koliko se njihov život sada promenio. Na pitanje kako je sada Brus Vilis Ema Heming Vilis odgovorila je: "Ono što vremenom učim jeste da je demencija teška. Teško je osobi sa tom dijagnozom. Teško je i porodici. I to nije ništa drugačije za Brusa, mene ili naše ćerke. A kada kažu da je to porodična bolest, zaista su u pravu", rekla je.

Žena Brus Vilisa sa glumcem.
Robyn Beck / AFP / Profimedia 

Ema je zatim govorila kako je ćerkama saopštila da njihov otac boluje od demencije.

"Mi smo veoma otvorena i iskrena porodica. I najvažnije je bilo da im objasnim šta ta bolest predstavlja, sa medicinskog aspekta. Važno je bilo da im kažem o čemu se radi, jer ne treba da postoji bilo kakva stigma vezana za dijagnozu njhovog oca ili bilo koji oblik demencije", rekla je.

Usledilo je pitanje da li je Brus Vilis svestan svog zdravstvenog stanja. "Teško je znati", glasio je odgovor.

Ema je dodala da je saznanje dijagnoze bio za nju i prokletstvo i blagoslov: "Nekako konačno shvatiš šta se događa pa možeš to i da prihvatiš. To situaciju ne čini ništa manje bolnom, sali jednostavno to prihvatiš i znaš šta je Brusu, pa je malo lakše".

Supruga Brusa Vilisa želela je i da ovo istakne: "Toliko se lepih stvari događa u našim životima. Samo mi je jako važno da malo udaljim pogled sa žalosti i tuge kako bih mogla da vidim šta nam se sve dešava".

Ema želi da je smatraju partnerkom Brusa Vilisa, ne njegovom negovateljicom. Naglasila je da on njihove ćerke uči divnim stvarima: "Iskreno, on je dar koji nastavlja da daje: ljubav, strpljenje, otpornost, toliko toga. On uči mene i našu porodicu. Ovde sam i radim ovo ne zato što je ovo moja zona komfora već je ovo odraz njegove moći".

Izjavila je da njihove ćerke zbog svega postaju još bolje osobe, sigurna je da bi one svakako izrasle u sjajne ljude, ali da ih očeva borba uči koliko je važno voleti druge i brinuti o njima, piše Daily mail.

Bonus video:

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!