Leto još uvek nije zvanično počelo, a spisak aktivnosti koje će vama predstavljati određenu vrstu hobija ove sezone se samo povećava.

U jednom na spisku može vam pomoći Jelena Đoković, koja već godinama praktikuje i redovno trenira.

Kako i sama kaže, činjenica da živi sa profesonalnim sportistom joj ne dozvoljava da zabušava, te je za sebe pronašla sport koji spaja različite borilačke elemente.

U pitanju je - kapuera - brazilska borilačka veština koja kombinuje elemente akrobatike i plesa, uz karnevalski ritam i muziku. Ova borilačka veština ne bi bila autentična, ukoliko je sve vreme ne prati muzika.

Jelena Đoković vitka.
Instagram 

Borilačka igra. Veština. Ples. Muzička igra. Ili prosto – način života. Lagani ples, pitak ritam, neobični instrumenti i snažni nožni udarci, sve je to kapuera zbog koje Jelena Đoković već godinama izgleda i oseća se sjajno.

Kapuera ima i jedan od najsilovitijih nožnih udaraca, generalno. Ipak, najvažnija je, fudbalskim rečnikom rečeno - žoga bonita: igra, druženje i zabava.

Postoji razlog zašto je ona toliko tražena, a verujemo da će i vas zainteresovati.

Jelena Đoković sport Instagram/jelenadjokovicndf

Baš zbog velike zainteresovanosti i na kraju popularnosti za ovom igrom, osnovana je i istoimena Capoeira Asocijacija Srbije koja je nastala s ciljem popularizacije ove neobične borilačke veštine. Kako je već kod njih istaknuto, kapuera se u očima svakog igrača definiše kao lični doživljaj. Ako je doživljavate kao sport, onda je sport, ako je doživljavate kao ples, onda je ples, ako je doživljavate kao nešto više, onda ona predstavlja zabavu, borbu ili način života.

MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia, Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia Kako vežba supruga slavnog tenisera

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!