Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE MORATE DA TRČITE DA BISTE SMRŠALI! NAPROTIV: Sve o METODI ŠETANJA 12-3-30 o kojoj bruje mreže - skida se preko 13 kg

Instagram i TikTok preplavljeni su rezultatima metode 12-3-30 koja za kratko vreme, šetnjom, daje neverovatne rezultate, a kilogrami odlaze kao od šale.

  Izvor: Shutterstock

Kada je reč o mršavljenju, činjenica je da magična pilula ne postoji. Kao što se nismo ugojili preko noći, nije ni realno da mislimo da ćemo tako i da smršamo. 

U celom procesu 2 stvari su najbitnije - balansirana ishrana, odnosno kalorijski deficit i fizička aktivnost. To ne znači da sada treba da trčite kao poludeli i mučite organizam, pogotovo ukoliko ste godinama neaktivni. Nekad je dovoljna i šetnja da pokrenete metabolizam i ubrzate izbacivanje toksina i viška vode. 

 Šetnjom se lako možete rešiti kilograma. Izvor: Shutterstock

Baš iz razloga što je sve više onih kojima samo trčanje ne prija i ne odgovara, nastala je tehnika koja daje fantastične rezultate i to za veoma kratko vreme. 

Naime, ukoliko upišete u search bar na bilo kojoj mreži, počev od Google, preko Instagrama pa do TikToka 12-3-30 metodu, biće vam jasno zašto je ova tehnika jedna od najpopularnijih poslednjih meseci. Samo na Google ima preko 21 milion pretraga, dok je na TikToku cifra i veća - 287 miliona pregleda.

Razlog za ovakvu popularnost su opravdani. Na prvom mestu, zaista daje rezultate, a na drugom, podobna je i za one koji nisu dugo trenirali, što možete i videti na primeru u nastavku teksta, koji je jedan od milion.

Pogledajte

00:12
Gubitak kilograma metodom 12-3-30
Izvor: TikTok/mona_bah
Izvor: TikTok/mona_bah

Šta je 12-3-30 tehnika?

Veoma je prosto, 12 je nagib na traci za trčanje, 3 je brzina, 30 minute. Dakle, potrebno je da hodate na traci za trčanje 30 minuta pod nagibom 12 i brzinom 3, ali PAZITE, tehnika je dobila ime po američkim trakama, dok za Evropu umesto brzine 3 treba da podesite na 4.8 (3 je za milje po satu, a ne kilometre kako mi ovde merimo). 

Takođe, veoma je bitno i da ne startujete trening sa najvećom brzinom. Najbolje je da najpre hodate po ravnom, manjom brzinom, ne veće od 4, a tek kada se mišići naviknu, da postepeno povećate nagib i brzinu. 

Povezane vesti

Jako je bitno i da se istegnete pre i posle treninga kako bi izbegli moguće povrede i da ne silite sebe od samog početka da izdržite svih 30 minuta. Ovo treba da vam bude cilj, a ne startna pozicija. Ipak, kada konačno dobijete na kondiciji, videćete i sami zašto je ovo jedna od najpopularnijih metoda za mršavljenje i zašto ljudi gube i preko 13 kilograma za samo mesec dana. Pokušajte i javite nam rezultate!

Bonus video:

Pogledajte

00:41
Detoks napitak za gubljenje kilograma
Izvor: chefricardocook
Izvor: chefricardocook

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije