Malo ugljenih hidrata, puno ugljenih hidrata, bez gljenih hidrata? Dve manekenke „Victoria's Secreta“ Džozefin Skriver i Jasmin Tuks to znaju! Kad ne dopuštaju da njihova dobro istrenirana tela plutaju modnom pistom, njih dve rade kao fitnes influenserke.

Zajedno vode Instagram kanal „JoJa“. Dele vežbe, savete o zdravoj ishrani i međusobno se motivišu.

"Jedemo dosta ugljenih hidrta"

Na Instagramu su otkrile šta misle o ugljenim hidratima. Naime, svi smo čuli za mit: ako želiš da budeš vitka, ne moraš se potpuno odreći ugljenih hidrata, kao što to dokazuju njih dve.

Manekenkama se preporučuje da jedu pileće belo meso, nemasno juneće meso ili ribu, a odgovarajuća "proteinska" zamena mogu biti i dva do tri jaja.

Mlečni proizvodi i gluten su zabranjeni, kao i povrće koje raste pod zemljom, jer se teže vari.

Na "zabranjenoj listi" je šećer koji uključuje i voćni, sa izuzetkom bobičastog voca, dok se manekenkama preporučuje da uz svaki obrok unose i dve porcije zdravih masti (kokosovo ulje, avokado ili maslinovo ulje).

Jednom porcijom se smatra kašicica jednog od navedenih ulja ili jedna trecina avokada.

"Uvek nas pitaju o ugljenim hidratima, a obe jedemo velike količine ugljenih hidrata", objašnjava Džozefin.

"To je jako važno za tvoju energiju i sve ostalo", dodaje ona.

"Ali da, kad bi mogla jesti samo jednu vrstu ugljenih hidrata do kraja života - šta bi odabrala? Imaš izbor između testenine, hleba i prinča", upitala ju je Jasmin.

"Mislim da bih odabrala pirinač. Iskreno, zavisna sam o njemu", kaže Džozefin a sa njom se slaže i Jasmin.

"Odlično se slaže s meksičkom, korejskom ili kineskom hranom. Kako bismo mogli bez nje? Nedostajali bi mi burito i hleb, ali ne bih mogla da živim bez pirinča. Jedem ga jednom dnevno", kaže lepa manekenka.

Džozefin čak kaže kako je pirinač na njenom jelovniku do tri puta dnevno. Retko jede testeninu. Mudra odluka dva modela, koji takođe puno treniraju. Ako se puno baviš sportom, potrebna ti je energija.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!