Pored impresivne advokatske karijere, Amal Kluni je poznata i po elegantnom i klasičnom stilu koji dugo neguje.

Za njenu vitku figuru zaslužna je i ishrana, a nedavno je otkriveno šta se nalazi na njenom stolu za doručak.

Doručak

Lepa pravnica drži se svog gastronomskog rituala koji se sastoji od nekoliko obroka dnevno. Najvažniji je, naravno, doručak jer je to doba dana rezervisano za ekstremno zdrave namirnice, koje obezbeđuju dovoljno energije.

Amal Kluni je najvažnijiji obrok u toku dana doručak.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Na primer, supa od morskih algi sa tvrdo kuvanim jajima. Supa, pa još od algi, to možda nije konvencionalan doručak, ali Amal očigledno pomaže, budući da se najčešće nađe u njenom prvom obroku.

Ručak

I ručak ima snažnu mediteransku crtu. Kako je nedavno rekla za „Vogue“, obično je ona ta koja šefuje u kuhinji, a majstor je za špagete sa mini-ćuftama od ćurećeg mesa i pileća prsa u sosu od limuna. Salata mora da bude vitaminska bomba, i uglavnom predstavlja miks svežeg sezonskog povrća.

Večera

Amal Kluni ne beži ni od ukusne večere, iako ne izgleda tako. Kada borave na jezeru Komo, na meniju su obično italijanski specijaliteti. Džordž se svojevremeno pohvalio da bi njegova supruga mogla da radi kao pica-majstor u najboljim tratorijama. Omiljena im je „margarita“ sa dodatkom rukole, a u repertoar uključe i ponešto iz kuhinje Libana, zemlje iz koje Amal vodi poreklo, kao i indijska i japanska jela.

- Sama pravi vrhunske njoke i pesto sos, prste da poližeš!- otkriva slavni glumac.

Kokice su omiljena grickalica Džordžu i Amal Kluni
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Omiljene porodične grickalice su kokice, naročito dok uživaju u kućnom bioskopu. Amal ističe da je važno unositi i dosta tečnosti, pa pije najmanje dve litre obične vode tokom dana, a ponekad se osvežava uz koktel koji je osmislila sa Džordžom i njihovim prijateljima Sindi Kraford i Rendom Gerberom, sa kojima su osnovali brend „Casamigos“.

Glavni sastojak je tekila, uz dodatak sirupa od limete, nektara od agave i brusnica. Zvanično je predstavljen na venčanju Klunijevih u Veneciji 2014. godine.

amal je poznata po vitkoj figuri
MEGA / The Mega Agency / Profimedia