Članovi, a pogotovo članice kraljevske porodice poznati su po svojoj vitkoj liniji. Čak se i za starije članove, komentariše da su veoma bitalni za svoje godine i, što je najbitnije, veoma zdravi.

To duguju zdravim navikama i uravnoteženoj ishrani, a nutricionistkinja Gabrijela Pikok koja godinama sarađuje sa kraljevskom porodicom Velike Britanije otkrila je kako izgleda njihov dnevni meni i po kojim se to principima oni hrane.

Baš kao što poštuju pravila kada je ponašanje i odevanje u pitanju, svaki član ove porodice voli da se drži pravila i kada je ishrana u pitanju. Primetili ste da su gotovo svi članovi kraljevske porodice doživeli duboku starost, a sve to zahvaljujući ovom načinu ishrane.

Oni primenjuju povremeni post. Pikok je zagovornica dva modela, 4:3 (četiri dana u nedelji se jede bez ograničenja, a tri se unosi samo 500 kalorija) ili model 16:8 (posti se 16 sati u danu, a 8 sati jede).

kejt midlton pridrzava se povremenog posta
INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia 

Post, kako tvrdi, ne preporučuje klijentima isključivo zbog mršavljenja već zato što navedene metode "deluju protivupalno, sprečavaju kardiovaskularne bolesti i usporavaju starenje".

Pikok takođe tvrdi da je jedan od ključa dobrog zdravlja uravnotežen unos šećera, stoga poručuje:

"Nikada nemojte jesti voće na prazan stomak jer će vam povisiti nivo šećera u krvi, baš kao i kafa. Preporučujem da voće jedete u kombinaciji sa proteinima".

Kejt Midlton i princ Vilijam
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Doručak

Za doručak preporučuje kajganu od jednog celog jaja i 4 belanaca i 2 parčeta tosta.

Ručak

Ručak se sastoji od mesa, koje nema puno procenata masti i takođe dosta povrća.

Večera

Večera bi, kaže, trebala biti najlakši obrok u danu. Najbolje bi bilo da se ona satoji od barene ribe ili tunjevine i puno sezonskog povrća.

Užine i grickalice

Grickalice na bazi proteina, poput jogurta sa orašastim plodovima i raznim semenkama ili proteinske pločice, preporučuje za popodnevni međuobrok.

kraljevska proodica godinama se pridržava istog režima
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!