Praznici samo što nisu napustili i svi se raduju novogodišnjoj euforiji i poklonima koje sa nestrpljenjem iščekujemo.

Taj mali znak pažnje u svima budi sreću, dobro raspoloženje i osmeh, a neretko se dešava da nas izbor poklona voljene osobe potpuno iznenadi. Ponekad, i u lošem smislu.

Tara Vilson, stručnjakinja za veze, tvrdi da svaki praznični poklon ima neko značenje, kao i da vam može otkriti mnogo o tome u kojoj je fazi vaša veza, a nije baš u idealnoj ako ste jutros pod jelkom pronašli seksi donji veš.

Poklon koji ste dobili mnogo govori o tome kako vas partner vidi.
Shutterstock 

Poklon-paket

O čemu god da se radilo, ovo nije dobar znak. Tina tvdi kako ovaj poklon govori: "Kasno sam obavljao božićni shopping, uspaničio sam se i kupio sam ti ovo". Tim gore ako se u tom poklonu nalaze proizvodi koje niste videli nikada u životu ili ako se u njemu nalaze proizvodi na kojima piše "protiv starenja" ili "protiv celulita".

Ipak, ako poklon sadrži parfem koji volite i losion posle kupanja, onda je u redu. Takav poklon govori da obraća pažnju na to šta volite i šta koristite, kao i da želi da u danu svakako odvojite nekoliko minuta više za stvari koje su vam bitne i zbog kojih ćete se osećati bolje.

Donji veš

- Osim što donji veš kao poklon može biti i prilično neprijatan, pogotovo ako mu se ne pogodi veličina, ili boja ili sam model, donji veš kao poklon je jedno veliko "NE". Jedna velika "crvena zastava" - kaže Tina.

Ako je donji veš jedini poklon, a ne jedan od poklona - to znači da partner više misli na sebe i svoj užitak, nego na vas. Ovaj poklon je još jedno veće "NE" u slučaju da seksi donji veš ne nosite i inače. Onda je to definitivno poklon samo za njega.

Stručnjaci za vezu tvrde da ukoliko ste dobili biljku na poklon, vaša veza sa partnerom je stabilna.
Shutterstock 

Biljka

"Biljka je super. To je nešto o čemu se moraš brinuti i zalivati je, pa će trajati godinama, kao i naša veza", pomislićete. Ipak, moramo vas razočarati. Biljka definitivno jeste nešto oko čega se morate brinuti i zalivati je, pa će trajati godinama - kao što to radi i vaša tetka, a upravo je to ono kako vas on gleda.

Stručnjakinja za veze, Tina, otkrila je kako biljka i nije preromantičan poklon, te da on zapravo govori da vas ne doživljava onako kako bi trebalo u ovoj fazi vaše veze.

Nakit je savršen poklon kao test za vašu vezu.
Unsplash 

Nakit

Nakit kao poklon je pravi test koliko se dobro poznajete. To što vam voljena osoba poklanja nakit znači da želi da ga uvek nosite uz sebe, da želi da ste mu blizu. Ipak, ako vam kupi naušnice, a vi uopšte nemate izbušene uši, tu se već možete zapitati.

Kartica za kupovinu

Kartica za kupovinu je mač sa dve oštrice. Ili možda i ne mora biti? Dakle, Tina tvrdi da se pod hitno morate rešiti svog partnera ako vam je kupio karticu za kupovinu u radnji u kojoj inače ne kupujete nikad.

Ipak, s druge strane, ako vam je kupio karticu iz radnje u kojoj stalno kupujete, to može značiti ili da ne želi pogrešiti s veličinom i odabirom ili da nije imao vremena niti volje kopati po odeći i stajati u redu. Kako god bilo, Tina ističe da je ovo dobar znak.

Ukoliko ste od partnera dobile karticu za kupovinu, to govori da je vaša veza kvalitetna.
Freepik/gpointstudio 

Dan u spa centru

Dan u spa centru kao poklon može značiti dve stvari: da puno radite i da ste jako umorni pa nemate vremena za sebe, kamoli za njega. Ili da ste isto to, uz malo više "zanovetanja i zvocanja".

Tina opet dolazi u pomoć i tvrdi da ovaj poklon znači da mu je jako stalo do vaših potreba, kao i da želi da se opustite na najbolji mogući način. Tako da - Tina pobeđuje.