Da li su to vremena kada smo bili mali, kada poseta bake ili deke nije mogla da prođe bez barem jedne čokolade, trenuci u školi kada ste je podelili sa simpatijom ili pak sada, kada i kao odrasli ne možete da zamislite dan bez barem jedne kockice koja, čini se, učini svaki dan lepšim, lakšim, boljim i barem na trenutak odagna sav stres?

praznici
Shutterstock 


Da, Milka zaista to čini jer, slobodno možemo reći da od pamtiveka ulepšava sve bitne trenutke, praznike, rođendane… i daje najfiniji ukus našim uspomenama. Milka je godinama posvećena proizvodnji čokolade nežnog ukusa ali i misiji da širi nežnost i povezuje ljude. Ova godina ipak, potpuno je posebna, jer napuniti 120 godina nije malo, a svojim postupkom još jednom su uspeli da inspirišu druge - jedino što su želeli je da za svoj rođendan ispune želje onih kojima je to najpotrebnije.

praznici
Shutterstock 

Da, slavljenici su uglavnom navikli da su oni ti koji dobijaju poklone, ali Milka je odlučila da uradi potpuno suprotno i bude ta koja daruje i pomaže, i to tako što su pozvali potrošače da se prijave na konkurs slanjem svojih kreativnih, nesebičnih i nežnih želja za šansu da upravo one budu ispunjene.

Pod sloganom "Milka slavi rođendan ali ti zamišljaš želju", pružili su priliku da ova godina zaista postane za nekog ostvarenje najlepših snova. A od svih velikih i malih pristiglih želja, po kriterijumima konkursa su izabrane tri koje su istopile srca svih i koje je Milka sa radošću sprovela u delo.

Dobro je poznato da za sreću nekad nije potrebno mnogo, a mali znaci pažnje poput zagrljaja, lepe reči, razumevanja, empatije, sitnica... ono su što ulepšava život, produbljuje odnos i prijateljstvo sa dragim osobama. Ali, nemojte ni zaboraviti i da je sreća veća samo kada se deli, a davanje inspiriše i druge na nesebična dela, što svakako svet čini lepšim mestom za život.

"Tri mamine vile o svojoj sobi su već odavno snile - Tri mala kreveta i plakar bele boje, da smeste baš sve stvari svoje, za knjige, igračke i sitnice, bile bi dovoljne bar dve police. Želim im kutak za najnežnije snove prostor za igru, učenje i radosti nove, bile bi sve tri najsrećnije na svetu, a mama i tata bi spavali sami u krevetu. Najradosnija na svetu bi, priznajem, bila, i svoju sreću ne bih baš od nikoga krila, kako to obične majke sve bivaju, kad ispune se sni što princeze im snivaju."

Snovi i želje su tu da bi se ispunile, a na putu do velikih stvari ne zaboravite da uživate u onim malim, ali i te kako bitnim, kao što su ljubav, pomaganje i nežnost, jer baš kao i sa čokoladom, život tada ima lepši ukus.