Kiša koja ne staje danima naterala je mnoge od nas na zavlačenje pod jorgan, puštanje Netflixa i omiljene serije ili filma, ali kako sve to da prođe bez ukusnih grickalica?

Ipak, takvim tempom kilogrami bi se samo taložili, ali mi vam donosimo spisak namirnica od kojih možete napraviti zdrave grickalice, one koje mogu imati ključnu ulogu u mršavljenju.

Čips od kelja

Umesto čipsa koji je pun nezdravih masti, napravite sami domaću verziju. Potrebno je da iseckate kelj, polijete maslinovim uljem a zatim ubacite u rernu. Osim što će vas ukus oduševiti, ova grickalica gotovo da ne sadrži kalorije. Kelj je bogat kalcijumom koji pomaže u gubitku kilograma.

Jabuke

Jabuke pomažu hormonu koji kontroliše osećaj gladi. One pune želudac i sadrže sastojke koji pomažu u sagorevanju masnih naslaga.

Film
Shutterstock 

Slatki krompir

Jedan slatki krompir sadrži 120 kalorija, a izuzetno je bogat vlaknima zbog kojih duže vreme osećate da ste siti.

Kokice

Ova grickalica zaista može da vas zasiti ali je izuzetno važno da ne koristite mnogo ulja u njihovom pripremanju. Takođe, kokice sadrže puno vlakana.

Grčki jogurt

Ukoliko vam se jede grčki jogurt, važno je da izbegavate varijante sa voćem, medom ili čokoladom. Potrebno je da obratite pažnju na dodate šećere, jer jedna porcija grčkog jogurta sadrži između 2 i 7 grama šećera.