Ukoliko ste gladni između obroka i ne možete da dočekate ručak ili večeru, postoje „grickalice“ koje sadrže manje od 100 kalorija, a savršeno će utoliti glad.

Pogledajte u nastavku čak pet alternativa...

Sveže voće

Jedna jabuka sadrži 92 kalorije, banana - 107, a kruška - 86. Ovo voće sa niskim sadržajem kalorija je idealno ukoliko ste stalno u pokretu, jer se ne mora rezati ili oljuštiti nožem. Sadrži puno vitamina, vlakana, kao i mikro i makro elemenata. Apsolutno svo voće je bogato enzimima koji učestvuju u gotovo svim telesnim funkcijama i daje energiju telu, piše harper bazar

Tvrdo kuvano jaje

Tvrdo kuvano jaje sadrži oko 75 kalorija. Jaje možete posoliti, a možete i dodati omiljeni sos ili nekoliko kriški krastavca ili paprike. Jaja su bogata vitaminima A, B2, B5, B6, B9, B12, D, K, H i PP, kao i kalcijumom, magnezijumom, cinkom i drugim korisnim supstancama.

Pola avokada

Polovina avokada sadrži oko 80-100 kalorija. Savetujemo vam da voće isečete na kriške, dodate mu začine i nekoliko kapi maslinovog ulja. Avokado je bogat vitaminima B, E, A, C, K, kao i mnogim mineralima.

avokado
Unsplash 

Ovsena kaša

U 100-150 grama ovsene kaše ima oko 100 kalorija. Prelijte ovsene pahuljice ključalom vodom i ostavite ih 2-3 minuta, a zatim dodajte nekoliko bobica ili kriški sezonskog voća. Ovsena kaša sadrži vitamine B1, B2, E, H i PP, kao i kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, cink, gvožđe i fosfor. Pored vitamina, dijetetska vlakna sadržana u ovoj žitarici stabilizuju rad gastrointestinalnog trakta.

ovsena kasa
Shutterstock 

Jogurt

U većini slučajeva, u standardnoj čaši jogurta ima manje od 100 kalorija. Uzmite klasičnu verziju (da biste izbegli šećer) i dodajte sveže bobice ili omiljeno voće. Velika količina vitamina B12, B3 i A u sastavu takve fermentisane mlečne užine može da pruži energiju telu, normalizuje nervni sistem, reguliše nivo holesterola u krvi i bori se protiv infekcija.