ISHRANA OGNJENA AMIDŽIĆA UZ KOJU JE SMRŠAO 14 KG: Njegova tajna je u posebnoj recepturi u kojoj nema gladovanja 

Ognjen Amidžić smršao je uz pomoć posebnog režima ishrane, kojeg se strogo pridržava.

ATA Images/Antonio Ahel 

Ognjen Amidžić doveo je svoju liniju do savršenstva, ali ne krije da je nekada imao problema sa kilogramima i da je vaga u jednom momentu premašila cifru od 100.

Prvi put se drastično ugojio pre 18 godina kada je operisao glasne žice pre skoro 20 godina. Iako je posle tog teškog perioda uspeo da redukuje ishranu, ponovo je upao u krizu verovali ili ne, kada mu je supruga Danijela Dimitrovska bila u drugom stanju.

- Najviše sam se ugojio kada sam operisao glasne žice, još 2003. godine. Tada sam bio najgojazniji, došao sam do čak 103 kilograma. Zbog zdravstvenog stanja su mi zabranili da pušim, a ja sam tada bio strastveni pušač. Utehu sam tada tražio u hrani, a pored toga sam pio i kortikosteroide, koji su takođe uticali na moj metabolizam - priseća se Ognjen.

Takođe se prisetio perioda kada je sa suprugom očekivao prinovu, a kako je priznao taj period mu je bo jako stresan.
Manekenka je u trudnoći sačuvala savršeno telo, a Ognjen pa je stalno jeo i zbog nezdrave ishrane čak je dobio i insulinsku rezistenciju.

ognjen amidzic i danijel dimitrovska
ATA Images/Antonio Ahel 

Ognjen je uspeo da smrša 14 kilograma tek kada je potražio pomoć nutricioniste.

- Video sam da ne mogu da se kontrolišem i da nisam, karakter, pa sam zato otišao kod stručnjaka. Moja nutricionistkinja mi je dala plan ishrane koji i dalje poštujem. Nekad se desi da malo prekršim, ali brzo se vratim na pravi put - kaže Amidžić za "Hit Informer" i ističe da mu je najteže bez slatkiša.

Svojevremeno je trenirao rukomet i često posećivao teretanu, a sada Ognjen vežba u svom stanu.

- Radim sklekove, čučnjeve, istezanje... Planiram da uvedem i kardio trening, ali u teretanu ne želim da ulazim zbog korone. Imam frku od zatvorenih prostorija zbog cele situacije, pa zato ne volim da odlazim u teretanu iako sam to ranije radio.

ognjen amidzic
ATA Images/Antonio Ahel 

ŠTA JEDE OGNJEN AMIDŽIĆ:

Doručak:Palenta sa jogurtom ili pita sa šumskim voćem, ali po specijalnoj recepturi.

Ručak:Sarmice od zelja po posebnoj recepturi i sezonska salata.

Večera: Grilovani šampinjoni i salata, neka sezonska koju imam u kući.

Trik savet: Najbitnije je da razmak između obroka bude četiri sata. Treba razdvajati slatko od slano i ne prejedati se. Vežbe radite jer ubrzavaju proces mršavljenja.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1