Ako je suditi po fotografijama koje deli na Instagramu, jasno zbog čega je Adrijana Lima danas deo onoga što se zove esencija svetske modne scene.

Zanosna Brazilka je mnogo više od savršene siluete prelepog lica i zavodljivog pogleda. Bivša srpska snajka uskoro će proslaviti 40. rođendan, a poslovni ugovori još pljušte sa svih strana. A kada se pogase kamere i reflektori na pisti, Lima je jedna obična i normalna žena, pre svega majka, koja svaki slobodan trenutak posvećuje ćerkama Valentini i Sijeni.

- Najlepša sam kad sam kod kuće, u opuštenoj varijanti, okružena svojom decom. One diktiraju moj tempo, ali i ceo život, otkriva lepa Adrijana, koja će svojim ćerkama jednog dana svakako deliti mudre savete, i to ne samo o izgledu i lepoti. Evo nekih od njih...

1. DRŽITE SE ONOG ŠTO VAM PRISTAJE

Posle toliko godina u industriji mode i lepote, shvatila sam šta je dobro za mene i šta mi se dopada. Ne mogu da zamislim svoje lice pod šminkom punom divljih boja. Na crvenom tepihu volim da izgledam “classy”.

adrijana lima na crvenom tepihu
Shutterstock 

2. CRVENI KARMIN SVE MOŽE DA POPRAVI

Pred večernje izlaske obično stavljam senku za “smokey eyes” uz prirodnu boju usana, ili nešto potpuno drugačije - jak crveni karmin, maskaru i ajlajner.

Volim “Maybelline's Siren secret in scarlet lipstick” i njihovu “Lash sensational” maskaru.

adrijana lima sa crvenim karminom
printscreen/instagram 

3. BALZAM, BALZAM I - OPET BALZAM!

Imam dugu kosu koju uglavnom vezujem u konjski rep ili je, jednostavno, nosim puštenu. U Majamiju o njoj brine frizer koji je održava zdravom na najbolji način, a kada je sređujem kod kuće, uglavnom nanosim “Kerastase's masque elixir ultime” i “Moroccanoil treatment”, koji sadrži organsko ulje. Volim i miris tih preparata koji moju kosu čine mekom i sjajnom.

adrijana lima
printscreen/instagram 

4. PARFEM KOMBINUJTE SA RASPOLOŽENJEM

Kada biram kakve ću mirisne note da nanesem, tražim nešto što će mi probuditi neku emociju. Obično su to drvene arome kada želim da se osetim seksi, ili neke jače, voćne note, koje bi trebalo da istaknu vedrinu i veselo raspoloženje, kada se nađem negde na suncu.

5. PRETVORITE VEŽBANJE U TERAPIJU

Već deset godina rekreativno treniram boks, to mi je omiljena disciplina. Imam trenere u Njujorku i Majamiju i s njima vežbam skoro svakog dana. Boks je prava terapija, odmor i za moje telo i za mozak.

adrijana lima u teretani
Instagram 

6. MASAŽA ŠTO ČEŠĆE

Budući da mnogo radim i da sam stalno na nogama, uživam kada se posle napornog dana nađem na stolu za masažu. Taj tretman preporučujem i za popravljanje raspoloženja.

adrijana lima na plazi
printscreen/instagram 

7. RECITE “DA” GRICKALICAMA

Uglavnom konzumiram hranu punu proteina jer intenzivno treniram i potrebna mi je energija kako bi telo izdržalo tokom celog dana. Jedem sveže ili suvo voće, a u torbi obavezno nosim različite proteinske pločice. Naravno, tu je uvek i komadić crne čokolade, piše Hello.

adrijana lima
Instagram 

8. ZNOJ OSLOBAĐA

Čista, hidrirana koža je osnova lepote i dobrog izgleda. Mnogo se znojim dok vežbam, što je dobro jer se telo na taj način oslobađa toksina, a posle treninga i tuširanja nanosim hidratantnu kremu koja koži daje sjaj. Obično koristim “Rodin's Olio Lusso” ili “Sisley's Black Rose Precious face oil”.

adrijana lima posle vezbanja
Instagram 

9. ŠTO VIŠE TEČNOSTI

Pijem dosta vode, a kada osetim da se umaram, potražim “pomoć “ u zelenom soku ili šoljici dobrog espresa.

adrijana lima
printscreen/instagram 

10. SREĆA JE NAJBOLJI TRIK ZA NEGU LEPOTE

To je ono što stalno govorim svojim ćerkama Valentini i Sijeni.

adrijana lima sa ćerkama
Instagram 

U galeriji u nastavku teksta pogledajte više fotografija zanosne Adrijane:

VEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Instagram / ddp USA / Profimedia Adrijana Lima