Novinarka Dejna Merser stekla je preko dva miliona pratilaca na Instagramu upravo fotografijama na kojima upozorava na česte varke društvenih mreža, na sve poze, fotošop trikove i ostale sitnice zbog kojih tela influenserki deluju savršeno čak i kada nisu.

Ona svakodnevno privlači veliku pažnju svojim objavama.

- Šta vi vidite, a šta ja vidim, ili bolje rečeno - dopustiti da vas ljudi ZAISTA VIDE je jedna od najlepših stvari na svetu.

Godinama sam krila svoje butine. Uvek birala suknje umesto šortseva. Pokrivala noge peškirom na bazenu. Stidela sam ih se i bila sam sigurna da ih svi oko mene vide isto kao i ja.

Preko 80 odsto žena ima celulit. Strije su normalne. Koža se pomera. Telo se menja. I sve to je dostojno gledanja. U redu je ako niste spremne da pokažete svoje jastučiće na Instagramu. U redu je ako birate duge rukave umesto kratkih. U redu je ako tek učite kako da volite sebe. I ja to učim.

Ali možda danas ili sutra možete da sagledate pravu sebe, bez kritika i stida, već sa poštovanjem za vaše ljudske nesavršenosti.

Možete da se pogledate u ogledalo i osećate da vas VIDI osoba čije je mišljenje najvažnije, a to ste vi - poručila je ova novinarka. Između ostalog podelila je i snimak u kom je pokazala kako influenserke uz pomoć svetla kriju svoje "nedostatke".

Navikli smo svi da obrađeno fotke koje nam se serviraju na Instagramu, a verovatno smo i same ponekad posgnule za filterima. Ali kao što kaže ova novinarka, sve instagramerke, blogerke i influenserke su baš kao i mi - od krvi i mesa, i baš kao sve žene imaju nedostatke, samo se trude da i prikriju, čime sledbenicima na mrežama šalju lažnu sliku koju novinarka uspešnu razotkriva.