Popularna Tiktokerka Una Kablar, poznatija kao Uki Q, za kratko vreme stekla je pravu armiju fanova zahvaljujući neobičnom imidžu, interesovanjima, ali i ljubimcima, za koje mnogi "nemaju želudac" ni da ih vide na fotografijama, a kamoli da ih drže u kući.

Mlada influenserka veliki je zaljubljenik u egzotične životinje, kao i njen dečko, Jutjuber Sergej Pajić. 

Par odnedavno ima i psa, francuskog buldoga Kostu, ali pažnju njenih pratilaca najviše privlače druge životinje. 

Una i Sergej imali su više hrčaka, a u javnosti se i dalje spominje incident kada je Uki Q poklonila jednog devojčici koja je, kako se kasnije saznalo hrčka ubila, a ceo slučaj mnogi su povezivali sa "ukizmom", kultom koji je stvoren oko imena i dela mlade Tiktokerke.

Pored psa, Una i Sergej imaju i mačku Slavicu, hrčke, guštera, ali i dve zmije. 

Kako je Una svojevremeno priznala, oduvek joj je bila želja da ima zmiju, a prvu, kojoj je dala ime Joca, dobila je neplanirano. Joca je kukuruzni smuk, i dug je oko 90 santimetara. Međutim, Joca je na kraju ipak završio nazad u odgajivačnici. 

uki q i zmija
printscreen/youtube/Uki Q 

Pored Joce, tu je i gušter Smiljka. 

guster
printscreen/instagram 

Una je nakon Joce nabavila drugu zmiju, loptastog pitona po imenu Marta, a nedugo potom njihova familija postala je bogatija za još jednog člana, takođe patuljastog pitona, kome su dali ime Ciklon.

Kako Una kaže Ciklon je još uvek beba, a u videu otkrila je i neke stvari koje su karakteristične za ovu vrstu, ali i kako ga hrani zbog čega je jedno vreme bila na meti osuda.

Glavni problem je što se zmije hrane miševima, neretko živim, zbog čega su influenserku mnogi osudili. Ipak, Uki je pojasnila da je to sve potpuno normalno i deo lanca ishrane, ali i da je i njoj samoj ovako nešto stresno, te pribegava uglavnom već mrtvim i zamrznutim miševima, što je i njoj samoj, s obzirom da je neko ko je nekada držao miševe i sam, daleko lakše za gledanje.

Još neke fotografije Ukinih ljubimaca pogledajte u galeriji ispod.

printscreen/instagram Uki Q ljubimci