Neki su baš rođeni pod srećnom zvezdom. Sve im ide od ruke, voljeni su, slavni, prepoznatljivi i ne moraju da brinu ni o čemu do kraja života. A za to je potrebno, barem u ovom slučaju, samo da se pojave, budu lepi i zalaju kad im se kaže. Da, dobro ste čuli - da zalaju. 

Naime, verovali ili ne, na internetu postoji lista najbogatijih pasa na svetu, a kad kažemo bogati, misli se na milione dolara koje ovi kućni ljubimci zarađuju, a da toga nisu ni svesni. 

Međutim, ako ste mislili da je dovoljno samo da redovno kačite fotografije svojih ljubimaca, dozvolite da vas demantujemo. I ljubimci, kao i ljudske im kolege influenseri, moraju da imaju taj, kako kažu "X faktor". 

Prvi na listi, koji zarađuje čak 32 045 dolara po objavi je presladak pomeranac, Džifpom, koji je pored toga što je influenser, takođe i glumac i Ginisov rekorder. 

Naime, on je bio glavna tema medija davne 2014. godine kada je pobedio u trci na 10 metara na zadnjim šapama, i na trci od 5 metara na prednjim. 

Nakon toga, još jednom je osvojio Ginisa i to 2017. kao životinja sa najviše pratilaca na Instagramu, što je u tom trenutku bilo 8,4 miliona.

A sa Ginisom usledile su i filmske uloge. Najprepoznatljivi je po filmu "Adventures of Bailey: A Night in Cowtown", kao i po Dizni seriji "Bizaardvark". A bio je i u spotu Keti Peri " "Dark Horse," koji ima više od 2 milijarde pregleda na Youtubu.

Jedino pravilo na snimanjima je da ga mnogo češkate i da ga čekaju njegove omiljene granule sa ćuretinom.

A jedan pogled na njegov Instagram profil i jasno vam je da je Džifpom miljenik ne samo Keti Peri već i drugih slavnih ličnosti, poput Demi Lovato, Arijane Grande i drugih. 

Međutim, Džifpom nije jedini pas koji dobro zarađuje. 

Francuski buldog Dag, ima 4 miliona pratilaca, a i on se kao Džif druži sa zvezdama među kojima su Šakira, Džastin biber, Džon Ledžend i drugi.

Tuna Čivivi je mešavina čivave i jazavčara, koju je njegov prvi vlasnik napustio pre nego što ju je usvojio Farmer's Market. Njegovi novi vlasnici objavili su nekoliko fotografija psa na internetu i karijera mu je krenula velikom brzinom. Tuna je postala hit meme, a procenjuje se da zarađuje oko 12 000 dolara po objavi. 

Naravno, ne smemo zaboraviti ni Bodija, koji je posebno popularan u poslednje vreme, ponajviše zbog fotografija na kojima izgleda kao da mu je glava presađena na ljudsko telo. Sve je krenulo kao šala, ali sada te šale njegovim vlasnicima donose čak 180 000 dolara godišnje, pa su oni i napustili svoje poslove i posvetili se samo svom ljubimcu. 

Takođe, jedan od popularnijih je i "Toby Little Dude", a ovaj preslatki pas uglavnom je u hipster fazonu, a prati ga oko 150 hiljada ljudi. Posebno je zapažen po odličnom modnom stilu. Voli da se oblači kariranu i flanelsku odeću. A Tobi čak i odgovara brojnim obožavaocima i komentariše njihove postove. Proglašen je "psećom modnom ikonom", a na fotografijama često nosi sportske naočare. 

Zarađuje par hiljada evra po objavi, što, mora se priznati - ni malo nije loše.