Gotovo 80 odsto holivudskih zvezda koristi uslude plastičnog hirurga. One na kojima to ne primećujete odrađuju to savršeno, no i te kako vidimo kada nešto izgleda loše, odnosno kada preteraju. Primjećujete da je previše botoksa, previše filera ili previše hirurških zahvata", objašnjava Hajri Hortgulu, estetski hirurg.

Tako nas je nedavno sve šokirala Demi Mur kada je prošetala modnom pistom tokom nedelje mode u Parizu. Prepoznatljive crte lice slavne glumice potpuno su nestale, a danima nakon toga nagađalo se radi li se o triku make-up majstora i svetlu ili je reč o neuspeloj operaciji.

"Mislim da tu nema sumnje da su intervencije napravljene. To se vidi na prvi pogled, po fotografijama koje sam video, radi se o stavljanju filtera u jagodičnu zonu. Moguće čak uz tu S-formaciju lica da se uklonio taj buccalni fat. To je jedan mali zahvat kojim se kroz usta ukloni deo masnoće u obrazima i dobije se ta S-linija i ono što koristi ceo Holivud, botoks bez greške", ispričao je estetski hirurg Siniša Glumičić za Dnevnik.hr.

Koliko god se trudile, PR službe nisu mogle utišati buku na društvenim mrežama, na kojima su se milioni pitali, između ostalog, i što je s njenim usnama.

Demi Mur
STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / Profimedia 

"Postoji mogućnost primene botoksa u perioralnoj zoni kako bi se eliminisale one male pušačke bore, međutim pogrešan milimetar može izazvati pomak usana prema dole, čak i jednu vrstu hemipareze, privremenu paralizu. Ako se išlo s tim, a moguće da jesta, moguće da je botoks zahvatio one mišiće za koje to nije bilo poželjno", kaže Siniša Glumičić.

Demi Mur
Instagram 

Nažalost, Demi nije jedina čije lice danas ne prepoznajemo. Od Rene Zelveger, Madone, preko Meg Rajan, sve do Džona Travolte ili Mikija Rurka. Novac i najbolji lekari nisu ih spasili od sopstvene pohlepe da izbrišu godine.

"Dođe vam jedna velika svetska zvezda i odabere određenog doktora koji je počašćen što ga je odabrala i on želi poštovati njene želje. To vam često bude nesklad realnosti i želja i želi učiniti sve da ona bude srećna, što nužno ne znači da je najbolje za nju. Tu treba biti čvrst i jak profesionalac i reći 'nemojte to raditi', pod mogućnosti da izgubite tog pacijenta", dodaje Glumičić.

Iako se s njima bore, stručnjaci smatraju kako neki svoje godine vrlo dobro nose, naravno uz pravilne zahvate, baš kao što su to postigli Majkl Daglas ili pak aktualni predsednik SAD-a Džo Bajden.

Demi Mur
Instagram 

"Po meni je u tim godinama mnogo lepše napraviti jedan fini operacijski zahvat, face i neck lift koji će vam vratiti onu svežinu i linije lica koje su bile pre 10 ili 15 godina. Fileri imaju smisla u mlađim godinama u umerenoj količini, u starijim godinama da biste postigli efekt eliminacije bora, morate dati veliku količinu i onda se uvodite u ovakve nevolje", kaže Glumičić.

Na glumičinu sreću, hijaluron je materijal koji nestaje te njeno lice, s vremenom, možda poprimi odraz na koji smo naviknuli. Ali ostaje pitanje hoćemo li kao društvo ikada prihvatiti starenje kao prirodan proces.