Alison Mek, nekadašnja zvezda hit serije "Smallville" puštena je iz zatvora u julu 2023. godine, iako je trebalo da služi kaznu od tri godine zbog podvođenja žena u ozloglašeni se*s kult NXIVM, u kojem su zlostavljali, izgladnjivali, mučili i silovali žene, a u kojem je, izmeđuostalog, bila i Indija Oksenberg, unuka Jelisavete Karađorđević

Zbog dobrog vladanja, njena kazna je smanjena, a od izlaska iz zatvora glumica se ne može videti u javnosti. Nije poznato gde se nalazi, niti čime se bavi, a njen Instagram profil neaktivan je i dalje. 

Alison Mek puštena je iz zatvora zbog dobrog vladanja.
Alberto Reyes / ddp USA / Profimedia 

Međutim, mnogima nije promaklo ni da se u javnosti više ne može videti ni Indija Oksenberg, niti je toliko aktivna kao ranije. Ona je krenula sa podkastom, i manje-više sve informacije na njenom profilu vezane su za njen novi projekat "Still learning".

Indija je u par navrata i pozirala u veoma izazovnim izdanjima zbog kojeg su joj pratioci aplaudirali, ali to je sve stalo pre izvesnog vremena. 

Sada uglavnom najavljuje nove epizode podkasta, a na storiju je napisala da "živi za dan kada njeno ime više neće biti povezano za seks kult".

Ista je situacija i na profilu njene majke Katerine Oksenberg koja je poslednju objavu imala u oktobru, kada je objavila fotografije sa svog venčanja. 

Mnogi su mišljenja i da je puštanje Alison Mek uticalo na teško stečeni mir porodice Oksenberg, iako nije poznato da li u tim nagađanjima njihovih pratioca ima istine ili su se jednostavno akterke povukle iz javnosti i uživaju u svojim životima.

Ipak, činjenica je da je primetna promena na njihovim profilima kada je reč o broju objava od kako je glumica puštena na slobodu. 

Podsetimo, 40-godišnja Mek bila je desna ruka Kita Ranijerija, vođe ozloglašene sekte koji je osuđen na čak 120 godina zatvora. Alison je i bila sa Ranijerijem u trenutku kada je uhapšen, a nakon što je završila u zatvoru morala je da plati i dodatnih 20.000 dolara sudskih troškova.

Kit je vodio ozloglašeni kult.
Dateline NBC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

U toku suđenja brojne žrtve nazvale su nekada omiljenu holivudsku slatkicu "izazito okrutnom koja ih je zastrašivala i brutalno kažnjavala." Žene koje su bile u kultu često su bile izložene psihološkom, fizičkom i seksualnom nasilju. Primoravane su na orgije, a obavezno su bile žigosane i kažnjavane batinama ukoliko se ne bi povinovale naređenjima.

Prisiljivane su na težak fizički rad i bile tretirane kao robinje. Prisiljavane su na abortuse, a potom ponovo silovane, i morale su biti dostupne za seksualne odnose kada god bi to od njih bilo traženo.

Neretko su izgladnjavane i snimane tokom odnosa, da bi ih kasnije ucenjivali istim. Tužitelji su otkrili da je Alison bila upravo jedna od onih koja ih je slikala i snimala, a potom slala slike Ranijeriju.

Inače, i sama Indija Oksenberg ispričala je u svom dokumentarcu da se obratila Alison nakon što joj ga glumica opisala kao "sestrinstvo".

Indija Oksenberg je ispričala istinu o kultu.
Instagram 

Indija je tada živela sa Alison u Albaniju, gde je i bilo sedište grupe, a morala je da joj kuva i čisti i potpuno joj se povinuje. Na kraju se izgladnjivala, jer joj je rečeno da dnevno ne sme da unosi više od 500 kalorija.

Indija je morala da prati poseban "nastavni plan i program" koji je podrazumevao nedostatak sna i toliko malo hrane da je izgubila sposobnost kritičkog i nezavisnog razmišljanja. Ono što nije shvatila jeste da je dovedena da postane robinja vođe NXIVM-a, Kita Ranijerija koji ju je redovno seksualno iskorišćavao. Nakon svega je bila i žigosana, odnosno, obeležena za celi život.

Alison Mek svojevremeno se oglasila nakon svega, i objasnila svoje "razloge" zbog kojih je ušla u kult. Kako prenosi Page Six, ona se priključila NXIVM-u jer je mislila da bi joj vođa Kit Ranijer mogao pomoći da "ponovo postane sjajna glumica".

Tačnije, da se vratimo korak unazad, 1998. godine, Ranijer (62) i Nensi Salcman (68) osnovali su NXIVM, kompaniju za lični razvoj koja je nudila "Programe za uspeh rukovodilaca" i niz tehnika koje obećavaju samousavršavanje sa naglaskom na unošenje "više radosti" u živote ljudi.

Grupa je dospela na naslovne strane nakon što je dobila podršku od Kler i Sare Bronfman, ćerki pokojnog filantropa i naslednika Sigrama, Edgara Bronfmana Starijeg.

Međutim, kompanija je naišla na ozbiljne probleme kada su se bivši članovi javili tvrdeći da su bili indoktrinirani u uvrnuti kult seksualnih robova, gde su žene žigosane Ranijerovim inicijalima i primorane da imaju seks sa njim.

Ipak, Mek je u intervjuu iz 2017. godine prkosno tvrdila da je nevina. Ona je tvrdila da "Ranijer nije bio šef harema". "Ne regrutujem mlade devojke da budu njegove seksualne robinje... Znate, to je poput suđenja Makartiju, - bacanje optužbi i širenje poput požara".

Alison je priznala da je osećala pritisak da napusti grupu od strane prijatelja koji su bili zabrinuti da je umešana u kult.

"Rekla sam im: "Porazgovarajte sa mnom nekoliko minuta. Dozvolite mi da vam pokažem šta radimo", rekla je, dodajući da su joj njeni prijatelji odgovorili: "Ne, ispran ti je mozak, bolesna si". Uprkos tome kako su se osećali njeni najbliži, Mek je odlučila da ostane u kultu, a svoju odluku je i te kako platila.

Bonus video:

Sekta Bulevar - Univerzalno carstvo Božije MONDO

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!