Iranka Sahar Tabar (22) pre nekoliko godina zapanjila je svet svojim fotografijama. Naime, Sahar, čije je pravo ime Fatima Kišvand je pre nekoliko godina prevarila svet da je imala 50 operacija i da je smršala 40 kilograma kako bi ličila na Anđelinu Džoli. Ipak, mnogi su komentarisali da je pre ličilia na horor verziju Anđeline Džoli.

Ova devojka u međuvremenu je bila uhapšena, a kako je otkrila, svet je prevarila našminkanim licem i anoreksičnim izgledom, uz pomoć fotošopa i šminke. 

Od estetskih korekcija imala je operaciju usana i nosa i liposukciju, što je i sama priznala kasnije.

"To je sve fotošop i šminka. Svaki put kad objavim fotografiju, nacrtam svoje lice na neverovatno smešan način. Tako se izražavam, to je deo umetnosti. Moji obožavaoci znaju da to nije moje pravo lice", rekla je Sahar koja je zatim svetu pokazala svoje pravo lice.

Njena prevara pokrenula je brojne negativne komentare. nazivali su je mrtvom nevestom, a 2019. je uhapšena. Hapšenje je sprovedeno na osnovu navoda o "kulturnim zločinima i socijalnoj i moralnoj korupciji". Suočila se sa optužbama za bogohuljenje, podsticanje nasilja, pribavljanje prihoda neprikladnim sredstvima i podsticanje mladih na korupciju, prenela je iranska novinska agencija.

- Deset godina zatvora iranskoj influenserki jer je koristila šminku i fotošop kako bi postala "zombi Anđelina Džoli". Sahar Tabar ima samo 19 godina. Malo se našalila i zbog toga je sad u zatvoru. Majka joj plače svakoga dana, želi da njena nevina ćerka bude oslobođena. Draga Anđelina Džoli, trebamo te. Pomozi nam, objavila je 2020. jedna novinarka, međutim Anđelina se ovim povodom nikada nije oglašavala.

Njen profil na Instagramu bio je ugašen, ali na pomenutoj mreži postoji stranica sa njenim fotografijam, te se može videti kako ova devojka zaista izgleda.

Inače, estetska hirurgija je izuzetno popularna u Iranu gde se svake godine obavi desetine hiljada operacija.