Albanska predstavnica Ronela Hajati nije obezbedila prolaz u finale Evrovizije, a mnogi su razočarani ishodom. Pevačica je, po mišljenju brojne publike, imala jedan od energičnijih nastupa, te su mreže od sinoć preplavljene besnim komentarima. Pored Albanije, fanovi smatraju da su oštećene i Austrija i Litvanija.

"Ovo je krađa večeri", "Austrija, Albanija i Litvanija su opljačkane", "Šta zaboga nije u redu sa Evropom? Albanija je morala da bude u finalu", "Reci te mi kako je moguće da živimo u svetu u kome Švajcarska može da pobedi Albaniju?"... moglo se pročitati na Tviteru. I sama Ronela bila je vidno uznemirena nakon što se nije plasirala u finale.

Ronela Hajati nije uspela da se plasira u finale.
Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia 

U trenutku kada je voditelj izgovorio da je Holandija poslednja država koja će se takmičiti u finalu, kamermani su snimili Albanku i njenu ekipu koji su bili vidno razočarani plasmanom.

Ronela Hajati bila je vidno razočarana.
pritnscreen/instagram 

Roneli je na licu pisalo da nije srećna, kao i na ostatku njene ekipe.

Mnogi su mišljenja da je Ronela Hajati trebalo da se plasira u finale.
pritnscreen/instagram 

Ipak, brzo se pribrala od početnog razočaranja i pokušala je da se nasmeje i maše kamerama.

Ronela Hajati uspela je da se pribere nakon početnog razočaranja.
pritnscreen/instagram 

Sada se Albanka prvi put oglasila na mrežama nakon poraza i podelila kako se oseća. Podelila je fotografiju sa svojom ekipom uz reči:

- Čak i da sam ušla u finale, bila bih poslednja! Znam! Ali količina ljubavi koju sam dobila je ogromna! Pobedila sam na Evroviziji jer sam osvojila publiku! I publika je uvek u pravu! VOLIM VAS - napisala je Ronela i ostavila ceo svet bez daha svojom pozitivnom energijom nakon što je saznala da se neće takmičiti, što je za nju, ako je suditi prema njenom izrazu lica, bio veliki udarac.

Njoj su mnogi pružili podršku nakon ispadanja sa Evrovizije, ali je bilo i onih koji nisu propustili priliku da se našale na konto njenog nastupa. S obzirom da je najupečatljiviji deo koreografije bilo kada je vrtela glavom dok su je držali obnaženi momci, ovo je poslužilo tviterašima kao inspiracija za dobru zabavu.

"Kad čekaš da mašina završi centrifugu", glasi jedan od šaljivih komentara.

"Kad ti taksi dolazi za 5 minuta, a moraš brzo da osušiš kosu", glasio je drugi.

Neki su njen nastup uporedili i sa nastupom Slavka Kalezića koji je svojevremeno predstavljao Crnu Goru.

Inače, energična Albanka morala je da promeni nastup koji je bio previše eksplicitan i kršio pravila Evrovizije zbog previše golotinje. Albanska predstavnica se potom iz znaka revolta "previše obukla" na tirkiznom tepihu tokom ceremonije otvaranja takmičenja, noseći i ogroman kockasti šešir kojim je većinu vremena skrivala lice.

Takođe, nije imala ni toliku podršku svoje zemlje koji su njen modni odabir prokomentarisali kao "jeftinu patetiku i abažur na glavi", ali i govorili da je "džabe poletela".

Ronela je i na samom početku nastupa pokazala dvoglavog orla, simbol Velike Albanije, što su mnogi protumačili kao provokaciju, zbog čega je izazvala ogromno negodovanje u našoj zemlji. Podsetimo, ovaj potez je prošle godine imala i Andželija Peristeri i time napravila opšti haos pre prve polufinalne večeri. Iako Pesma Evrovizije načelno zabranjuje političku promociju na svojoj manifestaciji, ni Ronela nije odolela ovoj provokaciji, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram Ronela Hajati predstavljala je Albaniju na pesmi Evrovizije, ali nije uspela da se plasira u finale.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!