Samo jedan potez bio je dovoljan da čuvena francuska modna kuća Chanel izazve bes. Naime, pomenuti brend prodaje advent kalendar kako bi pomogao obožavaocima da proslave još jednu prazničnu sezonu.

I sve bi to bilo u redu da upravo kupovina ovog kalendara nije ostavila nezadovoljnim, besnim i "lakšim" za 825 dolara.

Naime, luksuzni brend je u petak pustio poklon set koji se mogao kupiti onlajn. Kalendar košta 825 dolara i dolazi sa 27 artikala inspirisanih kultnim mirisom brenda N°5.

Uprkos visokoj ceni, Chanel adventni kalendar je rasprodat u rekordnom vremenu i nije naznačeno da li će proizvod biti ponovo zalihama. Luksuzni poklon set je napravljen tako da izgleda kao Chanel parfemske bočice sa potpisom. Unutra se nalaze manje kutije koje sadrže misteriozne predmete koje kupci mogu raspakovati između 5. decembra i 31. decembra, a ideja je da se otvara po jedno polje dnevno, što logično, mnogi korisnici nisu mogli da izdrže i otkrili su ranije o čemu se radi.

Ali, ako želite da znate koje proizvode dobijate pre nego što uložite više od 800 dolara, fotografije i snimke artikala objavili su brojni kupci.

@eliseharmon

bless this mess

♬ Sleigh Ride - Leroy Anderson

Neki od uključenih artikala su vrhunski kozmetički proizvodi poput Chanel kreme za ruke, ruževa, laka za nokte, parfema... Ostalo su predmeti kao što su narukvice, božićni ukrasi i nalepnice.

Obožavaoci ovog brenda širom sveta su razočarani jer su za više od 800 dolara dobili stikere, magnete, priveske i prazne kesice, pored tih kremica, te tvrde da je brend ove godine sramno zaradio na vernim ljubiteljima ovog brenda i to na testerima koji inače nisu za prodaju.

@eliseharmon

Reply to @mishmasharen

♬ The Christmas Song (Merry Christmas To You) - Nat King Cole Trio

Brend je nakon brojnih žalbi i negatiuvnih komentara, objavio javno saopštenje.

@eliseharmon

Reply to @jennyshopesanddreamsdied

♬ A Holly Jolly Christmas - Instrumental Christmas Music

"Svesni smo komentara koji su trenutno vidljivi ispod naših publikacija i žao nam je što je ovaj kalendar možda razočarao neke ljude. Ekskluzivni sadržaj kalendara je uvek bio u potpunosti detaljan i otkriven na našoj web stranici, kao i na pakovanju proizvoda: 27 kutija sa brojevima od 5 do 31, koje sadrže parfeme i proizvode za šminku u punoj veličini, minijature i suvenire sa pečatom Gabrielle Chanel. Srećan broj", objaviili su iz Chanel-a.

Uprkos njihovim rečima, društvenu mrežu TikTok preplavili su videi žena koje su masovno delile svoje nezadovoljstvo, a nisu izostale ni kritike na Tviteru.