Bukle su ponovo u trendu! Zapravo, kada bolje razmislimo, mikada nije ni izlazla iz mode, a sada se iz bakinog ormara preselio u garderobu gotovo modnih influenserki i zaljubljenica u modu.

Bukle je sinonim za elegantan i šik look i teško ga možete povezati sa urbanim izdanje. Ovaj čuveno model kreirala je legendana Koko Šanel sredinom 50-ih, a žene su tada, ali i dan danas obožavale da nose ovaj model.

Kratka jakna iz tog vremena i danas predstavlja jedan od prepoznatljivih komada modne kuće Chanel. Na francuskom bukle znači nešto poput mašne, što savršeno opisuje izgled tkanine.

Satkana od niti sa sitnim petljama, koristi se za izradu kostima i gornjih delova odeće, a ova popularna vrsta tvida tkana je grubom pređom koja stvara karakterističan izgled čvora.

Kako nositi bukle?

S obzirom na to da su komadi modne kuće Chanel paprenoskupi i dostupni samo onima sa dubljim džepom, high street brendovi izbacili su ove sezone modele nalik onom koji potpisuje Chanel, te su tako bukle danas dostupne svima. Ukoliko želite da bukle kombinujte i stvorite utisak ležernok look-a, predlažemo da ih kombinujete s pantalonama i omiljenim glomaznim čizmama.

Komadi od buklea sa kojima ne možete da pogrešite svakako su sakoi, nosivi kao jakne u prelaznom periodu ili ispod kaputa za hladnijih dana, i haljina, jer je ove sezone sve samo ne dosadna i klasična.

Praktična strana buklea

Ovaj materijal jako je prijatan i lepo greje, pa ne iznenađuje to što se vratio na modnu scenu baš pred zimske mesece. Toplina buklea skriva se u samoj tehnici tkanja: nepravilno isprepletene pređe stvaraju prilično gustu, pahuljastu tkaninu koja održava toplinu čak i za vreme najhladnijih dana. Upravo zbog toga je kaput od buklea sjajan izbor za jesen i zimu, piše t portal.

Kako pravilo održavati bukle?

Kao i za svaki komad odeće, preporučljivo je slediti uputstva na etiketi. Ako je vaš trendi predmet izrađen od sintetičkih vlakana, obično se može prati na 30 stepeni na programu za osetljivu odeću uz dodatak blagog deterdženta. Komade napravljene od vune najbolje je ipak odneti na hemijsko čišćenje