Jedan od tradicionalnih običaja kada se žena porodi je nezaobilazno "cepanje" i naravno, obavezna proslava koja se najčešće ne završava dok svi gosti nosi poprilično pijani.

Tiktokerka iz Hrvatske Andrea K. postavila je pitanje upravo na ovu temu i bacila svoje pratioce u razmišljanje.

Da li je u redu da se muškarac opija dok se žena porađa?

I zaista, ako polazimo od toga da je svaki porođaj, pa čak i najlakši na svetu ipak jedna vrta traume za žensko telo, a da ne govorimo o stresnijim, bolnijim i komplikovanijim porođajima, kada se buduća mama kreće put sale moleći se da samo sve prođe kako treba, da li je opravdano onakvo ponašanje budućih tata?

Na sve to, Andrea je rekla:

"Meni je to toliko ružno zato što je žena koju ti navodno toliko voliš, žena koja je tebi podarila to dete proživela toliku traumu fizički i psihički. Treba tvoju potporu, podršku, ljubav, sigurnost i tebi je prioritet otići se napiti s prijateljima, a ne biti uz tu ženu i to dete. Ne znam, meni automatski muškarac zbog toga padne u očima", zaključila je.

@andreicaprva

‍♀️ #fyp#balkan#tiktokbalkan#hrvatska#bosna#srbija

♬ original sound - Andreica

Naravno, za kratko vreme, video je prikupio skoro 260 hiljada pregleda, a komentari su se samo ređali.

Njen stav su podržale i regionalne TikTok zvezde, ali mišljenja su bila podeljena.

Sa jedne strane su oni koji se apsolutno slažu sa Andrejom.

"Hvala Bogu da je neko ovo rekao", "Uvek mi je to bilo preglupo", "Da, da i da! A tek momačke večeri uz striptizete i alkohol, kao da veza dotad nije postojala", "Istina živa", "Tradicija", "Neki običaji su tako glupi"... neki su od komentara.

Ali, bilo je i onih koji su zagovarali druge stavove.

"Tačno, žena bi trebalo da prva proslavi, ali kojoj je do proslave nakon porođaja", "Moj muž je sve vreme bio sa mnom u sali, to što se proveselio kasnije ne čini ga ni lošim suprugom, ni lošim ocem", "Kakve veze ima, to je samo jedno veče"... a u komentarima se mogao naći i komentar Ele Dvornik.

ela dvornik prokomentarisala je tradiciju da se ocevi napijaju kad se zena porodi
Instagram 

"Moj muž je spavao sa mnom u bolnici dok nisam otišla kući i otvorio mi prvo pivo".

Komentari se i dalje ređaju, a teško da će se doći do konkretnijeg odgovora da li je ovako nešto u redu ili ne. Šta vi kažete? Glasajte u našoj anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.