Nije tajna da društvene mreže pružaju prilično iskrivljeni pogled na stvarnost, budući da većina na njima deli samo najuzbudljivije i najglamuroznije delove svog života.

Kako prenosi Mirror, jedna Instagram influenserka odlučila je zato svojim pratiocima da pokaže kako je lako da se online prikažemo u boljem svetlu ili da manipulišemo sadržajem na raznim društvenim mrežama.

Kondicioni trener Hajli Medigan redovno svojim praticima pokazuje koliko je zapravo jednostavno - s pravim osvetljenjem, uglom snimanja i alatima za uređivanje fotografija - poboljšati bilo čiji izgled i ukloniti razne nedostatke.

- Htela sam ženama i muškarcima da pokažem kako je lako manipulisati telima ljudi, čak i u videozapisima. Mlađe generacije danas odrastaju uz pritisak 'savršenstva' na društvenim mrežama i trebaju da znaju da ono što ljudi objavljuju nije uvek realno - objasnila je Hajli.

halji madigan
Instagram 

Ranije ovog meseca, ona je objavila video u kojem se uređuje pre snimanja, da na svom primeru pokaže kako je to jednostavno, a uz video je napisala: 'U svetu u kojem se telo sredi samo s jednim klikom, bitno je upamtiti da je to što vidite laž!"

Na snimku se može videti kako prstima na ekranu sužava struk i povećava zadnjicu, pre nego što pokaže kako se isto može raditi i s telima muškaraca.

- Rastužuje me što neki moraju ovako da 'obrade' svoja tela, kako bi se osećali dobro u vezi sebi. Trebali bi da se osećaju prijatno i sigurno u svojoj koži bez toga. Nadam se da mogu da ih navedem da zavole svoje telo, zbog svog sopstvenog mentalnog zdravlja - objasnila je Hajli za svoj video.

Njena objava brzo je prikupile brojne pozitivne komentare, a mnogi su joj zahvalili što tako javno i otvoreno deli svoja iskustva i saznanja.

halji madigan
Instagram 

- Hvala ti što podižeš svest o ovome, jer takve objave zaista mogu loše da utiču na psihu - komentarisla je jedna korisnica, a drugi je korisnik dodao: "Wow, nisam pojma imao da svako može tako lako da napravi 'bolju verziju' sebe"...