Društvene mreže poput Facebooka, a posebno Instagrama okružuju lepe boje, zanimljive informacije i primamljive fotografije.

Zahvaljujući nizu mogućnosti, filterima i dobrim kamerama, kojima s lakoćom možemo manipulisati svojim fotografijama, a time i celokupnoj slici svoga života, nekako se čini da svaki korisnik društvenih mreža vodi jedan besprekoran život pun zabave i uzbuđenja.

Ipak, nemojte da se zavaravate, jer se svi mi bar jednim delom predstavljamo nešto boljima nego što mi to zapravo jesmo.

Izgled

Možda je reč i o najsitnijim promenama, ali većinu profila krase nešto belji osmesi, besprekorna koža, sjajne oči, a možda i koja kila manje. Ne, to nije ništa čudno ni strašno, posebno zato što to radimo svi mi, ali činjenica je da svojim savršenim fotografijama „lažete“ svakome ko odluči da vas potraži na jednoj od društvenih mreža jer to nije vaša prava fotografija.

izgled na drustvenim mrezama
Instagram 

Veze

Na Instagramu ili Facebooku ljubavne iskre ne prestaju da izbijaju, a svaki je dan prava mala bajka. Još uvek očekujemo hrabri par koji će na svoj profil redovno objavljivati svoje rasprave o spuštanju daske u WC-u ili kao profilnu fotografiju staviti nesređenu jutarnju fotku u kućnim ogrtačima. Naravno, ničija veza nije savršena, ali to ne znači da to svih naših petstotinjak „pratilaca“ mora da zna.

ljubav na drustvenim mrezama
Freepik/master1305 

Izlasci

Vaši prijatelji na društvenim mrežama imaju toliko uzbudljiv život da se ponekad pitate žive li to oni u Srbiji ili su se preselili na Ibizu. Niz fotografija sa zabava, događaja, koncerata, putovanja u prirodu ili finih restorana, svakodnevno ukrašavaju vaš (ili tuđi) „zid“, ali to ne mora da znači da se ludo provodite u svakom trenutku. Jedna fotka „ludog provoda“, koja je osvanula na internetu dan nakon, ne znači da to veče niste zažalili što se izašli i razmišljali o tome kako bi možda bilo bolje da ste izlazak zamenili s druženjem uz dobru knjigu u svom udobnom krevetu.

zurka na mrezama
Shutterstock 

Putovanja

Svi volimo one divne fotke svojih prijatelja koji se sunčaju na nekoj predivnoj egzotičnoj plaži ili uživaju na krstarenju u Francuskoj Polineziji. Život ponekad nije fer zar ne? Ipak, šta je sa svim onim fotkama koje nisu završile na internetu? Činjenica je da se, negde i nekako, usred putovanja možda izgubio prtljag, na aerodromu čekalo satima, let bio neprijatan, a smeštaj daleko gori od one privlačne sobice s reklamnih fotografija. Ne, to putovanje verovatno nije bilo idilično kao što se čini, ali smo se jako potrudili da to niko ne sazna.

putovanje na mrezama
Shutterstock 

Teretana

Slike u ogledalu s podignutom majicom ili flašom vode (ili, za one malo nadobudnije, nekim najnovijim proteinskim napitkom) u teretani, na društvenim mrežama su postale pravi hit. Cilj ove fotografije baš i nije motivisati ljude na zdrav život iako se to tako može činiti, ali stavimo li na fotku neku dobru motivacionu rečenicu, niko neće primetiti da samo suptilno želimo svetu da pokažemo svoju zavidnu liniju i možda da steknemo pokojeg obožavatelja.

teretana na interneru
Shutterstock