Saudijska princeza Amira al-Tavil je obrazovana, lepa, slobodoumna, hrabra i ono što je najinteresantnije prkosi strogim pravilima države u kojoj je rođena.

Ova lepa žena se školovala na Zapadu, voziautomobil, što nije uobičajeno za žene u tom delu sveta. Mnogi su se iznenadili kada se razvela od princa starijeg 32 godine, pa se zatim nedavno udala za mladog milijardera. Ona nije rob pravila svoje zemlje i živi život onako kako želi zbog čega joj se mnogi dive!

Princeza Amira (38) bavi se humanitarnim radom i u Saudijskoj Arabiji, ali i širom sveta.

Obišla je preko 70 svetskih zemalja kao potpredsednica fondacije Al-Valid bin Talal koju vodi njen bivši suprug princ Alvalid Bin Talal.

Za njega se udala 29. aprila 2011. godine, a upoznali su se kad je ona kao 18-godišnja devojka radila intervju za školske novine. Bio je 32 godine stariji od nje. Procenjuje se da njegovo bogatstvo vredi preko 30 milijardi dolara.

ROBS, TOPS / Backgrid UK / Profimedia, - / Shutterstock Editorial / Profimedia Princeza Amira

Šuškalo se da je Amira bila u vezi sa jednim zgodnim Britancem njenih godina i da mu je rodila vanbračno dete, ali o tim navodima se ne zna dovoljno.

Godine 2013. Amira se razvela od princa Alvalida bin Talala nakon dve godine braka i usput poslala poruku mladim ženama da se vode srcem i ugledaju na nju ako nisu zadovoljne u braku.

Inače, i Amirina majka se svojevremeno razvela od supruga, pa je Amira odrastala s njom i bakom u Rijadu.

Princeza je u SAD-u diplomirala poslovnu administraciju na Univerzitetu New Heaven, a danas je najpre poznata kao svetski filantrop. Njen cilj je da poboljša imidž saudijskih žena u svetu.

Pre dve godine Amira je imala bajkovito venčanje u Kanu na Azurnoj obali. Tada se udala za Kalifu Al Muhairija koji je sedmi najbogatiji biznismen u Ujedinjenim emiratima.