Nikola Jokić proglašen je najboljim košarkašem na svetu, a ovu vest mladi sportista primio je u svom nenametljivom stilu. Takva je reklo bi se i njegova izabranica koja iskače iz klasičnog šablona devojaka koje uglavnom idu uz sportiste koji zarađuju milione.

Natalija Maćešić je naizgled "obična devojka", a status Valentine, korisnice društvene mreže Fejsbuk, koji je vrlo brzo postao viralan, tiče se upravo Nikoline partnerke. Njen status prenosimo u nastavku:

"Natalija Maćešić je devojka koju je najbolji košarkaš na svetu, Nikola Jokić, oženio prošle godine. S obzirom da se radi o najboljem košarkašu na svetu, koji zarađuje milione, verujem da ste očekivali da će pored sebe imati kakvu manekenku sa par stotina hiljada pratilaca na društvenim mrežama, koja je "slatka želja" mnogima.

Ali ne, Jokić je oženio naizgled sasvim običnu devojku. Verujem da obična nije, čim je uspela da zadrži srce najboljeg košarkaša na svetu.

Nikola i Natalija zajedno su već nekoliko godina.
Instagram 

Počeli su da se zabavljaju još dok je Nikola Jokić igrao u Srbiji. Dva meseca nakon što su započeli vezu, ona je otišla da studira psihologiju u Ameriku. Nedugo zatim otišao je i on da igra za NBA.

Verujem da mu Natalija nije dala da jede burek i pije koka kolu... Da je sa njim pratila trke konja i išla na jahanje. Verujem i da je bila najglasnija na tribinama dok on igra, ponosna na njega i kada gubi. Verujem da je bila uz njega i u njegovim pobedama i u njegovim porazima, deleći sa njim i radost i tugu.

Nije to bila veza od godinu ili dve, kada nas drži snažan osećaj zaljubljenosti i kada osobu sa kojom smo idealizujemo, pripisujući joj sve te lepe osobine koje želimo da ona ima, kada nam se sve prepreke učine premostivima jer nas serotonin i dopamin koje mozak luči rade na "zajedno do kraja života"...Pa kad dejstvo prestane, a "maske padnu" pitamo se gde je nestala čarolija?

Nikola i Natalija nedavno su postali roditelji.
Instagram 

Bile su to godine podrške i truda. Godine uzajamnog davanja i razumevanja... Nešto što već može ljubavlju da se naziva. Ono kada spoznaš nečije vrline i mane, nečiju tamnu stranu, ono kada se strasti stišaju... Ali, ti ipak ne želiš da odeš. Natalija nije ugradila silikone, ne nosi kilogram šminke na licu, nema nadograđenu kosu a ni "urađene" usne...

Natalija je radila na sebi na malo drugačije načine koji su, nažalost, mnogim devojkama danas postali strani.

Mediokritet koji se kao kancer proširio našim medijima, svakodnevno nam plasira naizgled savršena tela stavljajući akcenat na isfotošopirane fotografije estradnih zvezda i starleta, učeći nas da je fizički izgled jedan od glavnih preduslova za mnoge uspehe u životu, pa većina današnjih žena, ali i muškaraca, osim fizičkog izgleda, nema ništa drugo ni da ponudi, jer uzore traže na pogrešnom mestu.

Natalija Maćešić nije od onih žena koje muškarcu služe da mu budu "ukras". Njen suprug zarađuje milione i može da joj priušti silikonske grudi, punije usne, istaknutije jagodice... Ali Jokić i Natalija znaju da postoje mnogo važnije stvari koje novac ne može da kupi. To su poštovanje, razumevanje, podrška, poverenje i žrtvovanje... Odnosno ljubav.

Nataliju i Jokića više "ne rade" velike količine dopamina i serotonina u krvi kao što to biva na početka veze ali ih "rade" godine truda, odricanja i zajedničkog ulaganja.

Natalija nije kao žene ostalih sportista, ona ne voli da se eksponira.
Instagram 

Drage moje dame, kada sledeći put se pogledate u ogledalo i ne budete zadovoljne sa onim što tamo vidite, ako pomislite da nemate dovoljno velike grudi, lepe usne... Da su vaše noge deblje ili mršavije, da vam kosa nije dovoljno duga, da ne želite da se skinete u kupaći kostim zbog celulita na nogama ili stomačića, da ne izgledate poput estradnih zvezda, manekenki i starleta...

Setite se ove priče. Naravno da svaka žena treba da radi na sebi, ali kada upadnete u "vrtlog" svakodnevnih obaveza, spremanja ispita, posla, spremanja ručka, obaveza oko dece i porodice, često će se desiti da nemate dovoljno vremena za sebe.

Umesto da patite i očajavate misleći kako niste dovoljno dobre za nekog jer više vremena odvajate za svoju budućnost, svoje obrazovanje, učenje i ljude koje volite nego za dobro i izvajano telo, vi pronađite svog Jokića. Onog ko će videti dalje od velikih grudi, lepog lica i dobrih nogu. Onoga ko će da vas ceni zbog toga što jeste, a ne zbog toga kako izgledate ili šta imate. Onoga ko će biti ponosan jer vas ima pored sebe.

Nikola Jokić nije samo najbolji košarkaš na svetu već i jedan veliki gospodin, koji je znao kako da sačuva dijamant u moru kamenja iako mu je sav svet "na dlanu". Baš kao i Novak Đoković. Mislim da od njih možemo mnogo toga da naučimo".

Ovaj status je kako smo već naveli postao velikom brzinim viralan, a sudeći po komentarima većina se slaže sa njim od slova do slova.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!