Astrologija kaže da su karakteristike pojedinih horoskopskih znakova uglavnom određene položajem zvezda pri rođenju, ali postoje i neke promene u karakteru koje postaju izražajnije kako starimo. Osobine tipične za neki astrološki znak u mladosti, ponekad se mogu pretvoriti u svoju suprotnost pod stare dane.

Ovan

Kako su tokom celog života stalno u akciji, to se nastavlja čak i kad ih sustignu godine. Po prirodi su individualci i uvek će svojim bližnjima pripremati različita iznenađenja i uzbuđenja. S njima je život dinamičan i nikad dosadan. U starosti će biti takođe vrlo aktivni, jedino ako ih bolest ne spreči. Teško da mogu voditi miran život i ako im nedostaje aktivnosti ili uzbuđenja, mogu postati pravi gnjavatori. Ako mogu, do poslednjeg trenutka života baviće se sportom.

Kada je u pitanju porodica, svima će se uplitati u životne odluke, očekivati da ih slušaju i da su bitan faktor, a nikad se neće dogoditi da o nečemu nemaju mišljenje, piše atma.hr.

Bik

Tokom celog života pripadnici ovog znaka žele i traže najbolje za sebe, od ljubavi do materijalnog bogatstva. Budući da Bikovi više od svega vole hedonističke užitke u životu, starost će im biti lepa ako su se kroz život dovoljno materijalno osigurali. Ne vole da dele svoje bogatstvo sa drugima, ne po svaku cenu. Ukoliko ostare u oskudici, mogu postati puni gorčine i nezadovoljstva. S partnerom će odnos biti sličan kao i kroz celi život, a važno je naglasiti da Bikovi imaju snažan libido i u starosti.

Biće omiljeni među unucima jer će se s njima osećati prirodno i prijatno. Međutim, njihova tvrdoglavost može dovesti do porodičnih sukoba.

Blizanci

Kroz život traže priliku da se istaknu i potvrde u svojoj okolini, a njihovim partnerima u svakoj životnoj fazi, od početka veze, treba biti jasno koliko im je važan društveni život. Putovanja i kretanja među ljudima nešto je što ih obogaćuje i čini srećnim. Ako uz sebe imaju životnog saputnika koji je sličnog senzibiliteta kao i oni, nikada im neće biti dosadno, nego će starost ispuniti raznim aktivnostima i putovanjima. Ukoliko se dogodi da ostanu sami, neće im biti potrebno mnogo vremena da obnove stara poznanstva ili steknu nova, pa čak i da upoznaju nove partnere u poznijim godinama.

Mladi ili stari, bake i deke Blizanci mogu pratiti brzi dečji tempo. Neprestano će pokušavati da svoje unuke naučiti novim stvarima.

Rak

Mladi Rak je izrazito osećajna i introvertna osoba s kojom treba biti nežan i pažljiv i kroz život mora da nauči kako da izađi iz sveta snova i da prihvatiti život sa svim radostima i tugama, kao i svi ostali. Kada konačno donesu neku odluku, čvrsto idu do zacrtanog cilja, pa kada osnuju stabilan dom i porodicu, provesće prijatnu starost ispunjenu mnogobrojnim porodičnim okupljanjima sa najbližima. Ako ostanu sami, postaće tužni i melanholični, a ponekad čak i depresivni. Ovi ljudi sve pamte pa neretko i žive u prošlosti.

Kad ostare biće večno spremni da kritikuju druge, naročito vlastitu decu.

Kakvi su horoskopski znaci kada ostare
Shutterstock 

Lav

Od rođenja pa kroz život, pripadnici ovog horoskopskog znaka teže za tim da budu u centru pažnje, a najveća uvreda za njih je kad ih ignorišu. Treba ih stalno usmeravati tako da znaju da u životu ne postoji samo potreba i želja pojedinca. I u starosti su vrlo tašti. Važno im je da se za njih čulo i da se za njih zna. Ako su nešto postigli, u stanju su satima pričati o svojim dostignućima. Ako su rezultati izostali, pretvaraju se u osobe koje su sklone i lagati kako bi se prikazali u najboljem svjetlu.

U porodičnim odnosima ne boje se ničeg. Zaboravili su neprijateljstva i negativne misli pa postaju darežljivi.

Devica

Device uvek žele da znaju unapred šta će se događati. Tako i u slučaju odluke o zajedničkom životu s partnerom, najpre sagledaju kakva je njihova zajednička budućnost, a isto čine i pri planiranju poslova, porodice... U kasnijim godinama života Device postaju sve zahtevnije u perfekciji organizacije života i poslovnih obaveza. Svaka sitnica u njihovom životu mora da ima tačno određeno mesto. Ako je Devica u životu propustila nešto njoj važno, pod stare dane će dosta prigovarati i gunđati. U suprotnom, osobe rođene u ovom znaku će proživljavati drugu mladost.

Iako vole da kritikuju vole svoju porodicu bezuslovno i uvek će biti tu da im pomognu. Mnogo lekcija koje Device neumorno pokušavaju da nauče svoje najbliže dolaze iskreno od srca.

Vaga

Pripadnici ovog znaka su veseli i nasmejani, druželjubivi i vode računa o svom imidžu. Najčešće su u centru pažnje u svom okruženju. No, pri donošenju bilo kakvih odluka su vrlo neodlučni. Brak im je nešto najvažnije u životu, jer oni na život gledaju kao na nešto što treba proživeti u paru. Ljubav i iskrenost su njihovi ideali. U starosti će biti ispunjeni i sretni ako su zajedno sa svojim partnerom. Ako su ostali sami, osećaće se usamljeno.

Prema porodici su nekonvencionalni u svim ulogama - prema deci će se u starosti odnositi kao prema prijateljima, a unuke će maksimalno razmaziti.

Škorpija

Pripadnici ovog znaka poznati su po tome što su u životu često na ivici, bacaju se na izazove, ruše tabue, rade ono što žele. S vremenom, ako su dobro usmereni, pronalaze svoj smisao u poslu i porodici, a veliku važnost pridaju seksu i odnosu s partnerom. Ako na toj strani nisu ispunjeni, često mogu tražiti utehu van veze. I u starosti su aktivni, naročito ukoliko su zadovoljni postignutim u aktivnom razdoblju života. Uvek su imali sklonosti ka sportskim aktivnostima pa će i u ovom životnom dobu biti aktivni u toj sferi. Ako su sami posvetiće se proučavanju svega skrivenog, okultnog, a posebno će se zanimati za temu smrti.

Kao bake i deke biće vrlo emotivni, puni ljubavi ali će i puno tražiti te su lako uvredljivi i mogu prekinuti odnose ako smatraju da ih porodica iskorišćava.

Strelac

Oni su veseljaci od malih nogu, a to ostaju i do poznih godina. S njima nema velikih briga, sve teče ujednačeno i postupno i uživaju u vedrijoj strani života. Kad osnivaju porodicu, to čine spontano. Umereni su i uravnoteženi pa ih svi rado prihvataju. Smisao za humor kod njih igra važnu ulogu u životu i to im pomaže da savladaju sve teškoće. S partnerom će imati dobar odnos ako je među njima puno poštovanja, ali ako je bilo razdora i udaljavanja, ne treba čuditi ako se odluče da vode zajednički život samo na papiru, a ispunjenje će pronalaziti u poslu, hobijima, prijateljima.

U starosti će rado prenositi svoje mudrosti i životna iskustva. I tada ih neće napustiti smisao za humor i sklonost pozitivnom gledanju na život.

Jarac

Osobe rođene u ovom znaku se u mladosti ponašaju preozbiljno za svoje godine, pomalo su kruti i hladni. Iza svega se zapravo krije osećajnost, ranjivost, ambicioznost. Zato se sve pažljivo priprema, organizuje i zrelo i kontrolisano ponaša. Tek u starosti ove osobe počinju da se opuštaju i postaju veseliji s izrazitim pozitivnim stavom prema svemu.

Prema porodici su odgovorni i brižni.

Kakvi su horoskopski znaci kada ostare
Shutterstock 

Vodolija

U mladosti se ističu u svojoj okolini po nekom specifičnom talentu. Ističu se i po svakojakim ludorijama i zato ih treba kontrolisati i pravilno usmeravati. Ponekad u brak stupaju naglo i na sasvim nekonvencionalan način ili pak žive kao pustinjaci održavajući neke isprekidane veze. U starosti se prepuštaju svojim željama i sklonostima kojima se nisu mogli posvetiti u aktivnom delu života. Kao bake i deke oni su luckasti, originalni i oni s najluđim poklonima.

Ribe

U mladosti su to deca sklona sanjarenju koju povremeno treba "spustiti na zemlju". Često su uspešni i priznati u umetničkim vodama. I u braku su skloni idealizaciji partnera a u skladnom braku zaista uživaju. U starosti se konačno prepuštaju svojim sklonostima i kreativnosti ili jednostavno lenčare. Ponekad to lenčarenje predugo traje i treba ga usmeriti u nekom korisnijem smeru. Ponekad iz dosade i sami smišljaju kojekakve intrige. Kao bake i deke žele da imaju što bliži odnos sa unucima.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.