Svaka žena je bar jednom srela muškarca koji je imao čitav niz pozitivnih kvaliteta, ali nije osećala fizičku privlačnost prema njemu.

Ovaj sukob između uma i osećanja je uobičajen problem koji ukazuje na ženino nerazumevanje njenih istinskih potreba. Kako se nositi sa njima? Astrologija, odnosno pozicija Marsa u vašoj natalnoj karti, može vam dati dobar trag.

Planeta Mars se tradicionalno smatra „muškom“. Ona je odgovorna za naš temperament, spremnost na akciju, snagu volje i energetsku sposobnost da pozicioniramo elemente našeg "ja" u spoljašnjem svetu. Ali kada je u pitanju položaj Marsa u ženskoj natalnoj karti, ova planeta poprima još jedno dodatno značenje – kvalitet muške energije koja u nama izaziva fizičku privlačnost.

Činjenica je da je ženama teško da se nose sa svojim agresivnim Marsom, jer je to strano njihovoj prirodi. Međutim, njegovu energiju treba negde usmeriti, pa smo skloni da je podsvesno projektujemo na muškarce koje srećemo i sa kojima komuniciramo. Jednostavno rečeno, pozicija Marsa u ženskoj natalnoj karti može vam reći na koji tip muškarca ste energetski podešeni, koje su vaše najdublje erotske preferencije i šta vas zaista privlači kod partnera.

U nastavku otkrijte tip "idealnog muškarca" za svaku od nas prema položaju Marsa u natalnoj karti...

Mars u Ovnu

Privlače vas snažni, nezavisni i samouvereni muškarci (možda atletske građe). Sviđa vam se kada partner otvoreno govori o svojim željama i namerama. Stoga, preosetljivi ili stidljivi muškarci nikada neće odgovarati vašim idejama o idealnom životnom partneru. U njihovoj mekoj prirodi i povodljivosti vidite samo slabost koja u trenutku gasi vašu seksualnu želju.

Mars u Biku

Ako je vaš Mars u Biku, onda vas podsvesno privlače pouzdani, hrabri i snažni muškarci. Biznismen u elegantnom trodelnom odelu i lakiranim cipelama u vama će izazvati mnogo manje seksualne želje od bradatog drvoseče koji ume da radi rukama. A od osetljivih muškaraca sa finom mentalnom organizacijom, zaista želite da pobegnete što pre.

Mars u Blizancima

Neke žene doživljavaju uzbuđenje isključivo zbog stimulacije genitalija. Vi ste - u izvesnom smislu - najsrećnija od svih, jer je vaša dodatna "erogena zona" vaš mozak. Ako je pored vas duhovit čovek sa dobrim intelektom i smislom za humor, onda doživljavate pravo blaženstvo. Nije bitno da li njegova figura odgovara građi Apolona i da li zna da vodi sopstveni posao, glavna stvar je da on nije dosadan i da ne ograničava vašu slobodu.

Mars u Raku

Ako je vaš Mars u Raku, možda će vas zanimati romantični muškarci koji su sposobni za podvige zarad svoje izabranice i spremni su da je okruže pažnjom. Jednom rečju, neka vrsta vitezova na belom konju koji će vas spasiti, umotati u toplo ćebe i odvesti u svoj velelepni zamak. Međutim, tip "skandinavskog vikinga" definitivno nije vaša priča. Ako je muškarac preterano gladan moći i agresivan, onda će vam biti veoma neprijatno u vezi sa njim (čak i ako koristi svoj vrući temperament da vas zaštiti od spoljnih pretnji).

shutterstock_1599373723.jpg
Shutterstock 

Mars u Lavu

Volite hrabre, ponosne i druželjubive muškarce koji su okruženi aurom samopouzdanja i plemenitosti (a možda i slave). Međutim, škrtost ili ukočenost vašeg obožavaoca će vas nesumnjivo odbiti. Ali ako će se muškarac dobro brinuti o vama, dati vam vino i cveće, organizovati sastanke na neobičnim lokacijama i pružiti vam živa osećanja, spremno ćete mu dati ključ svog srca. Takođe je zanimljivo da će njegova ljubomora biti za vas više plus nego minus. Na kraju krajeva, tako ćete se osećati još poželjnije i privlačnije.

Mars u Devici

Uzdržan, ljubazan i simpatičan intelektualac koji ne teži „razmetljivosti” i ume da racionalno raspolaže novcem najbolje odgovara ženama koje imaju Mars u Devici. Vaš „idealan muškarac“ se ne može nazvati strastvenim ili temperamentnim, ali će vam uvek priskočiti u pomoć, saslušati i dati mudre savete. Ali čak i ako vaš izabranik ispunjava sve gore navedene zahteve, ali ne vodi računa o čistoći, veza će biti osuđena na propast. Čarape razbacane po stanu ili iskorišćene kesice čaja ostavljene na stolu izdržaćete najviše mesec dana, a onda bez žaljenja završiti vezu sa njim.

Mars u Vagi

Mars u Vagi čini da vas intuitivno privlače umetnički, ali istovremeno uravnoteženi i dosledni muškarci sa dobrim manirima i spremnošću na izjednačavanje u odnosima. Preterana grubost ili nezavisnost postaće odbojan faktor. Ali ako je muškarac otvoren za dijalog, zna kako da preuzme odgovornost za svoje postupke i uvek vas uključuje u svoje planove, vaše srce će se istog trenutka istopiti. A ako on ima i dobar ukus, onda se već mentalno slažete i poželećete da se odmah udate za njega.

Mars u Škorpiji

Vaši ukusi za muškarce su prilično specifični. Za razliku od većine drugih žena, privlače vas zamišljene, senzualne, pomalo mračne i "slojevite" ličnosti za koje je potrebno mnogo vremena da se razotkriju. Njihova moćna magnetna aura, emocionalnost i strast očaraju vas na prvi pogled i inspirišu na lude avanture. Što se tiče neozbiljnih, nesigurnih i pasivnih muškaraca, oni ne bi trebalo ni da pokušavaju da osvoje vaše srce.

Mars u Strelcu

Ako je vaš Mars u Strelcu, onda vas društveni status muškarca ne zanima mnogo; mnogo je važnije da bude energičan, pametan i pošten momak koji zna da uživa u životu i da se zabavlja. Mnogo nakita na muškarcu, negovana brada i savršeno oblikovana frizura pre će vas odbiti nego izazvati simpatije. Uostalom, kakva je razlika koliko redovno vaš izabranik ide u salon ili modne butike ako je on vaša srodna duša i zabavljate se zajedno?

Mars u Jarcu

Žene čiji je Mars u Jarcu često seksualno privlače učitelji, šefovi ili uticajne javne ličnosti. I postoji jedno logično objašnjenje za ovo - privlači vas aura samopouzdanja i moći koja okružuje ove muškarce. Odgovorni su i dosledni, znaju da postave ambiciozne ciljeve i ostvare ih, što ne može a da ne oduševljava. Štaviše, pored takvih muškaraca osećate se sigurno - a to je upravo ono čemu podsvesno težite u vezi.

Mars u Vodoliji

Čovek koji polaže pravo na vaše srce mora biti neobična i zanimljiva osoba. Stendap komičar koji je otvorio hotel za surfovanje na Šri Lanki? Takođe možete pokušati. Student kulturoloških studija koji sanja da postane čuvar pande u kineskom rezervatu prirode? Što da ne. Ali top menadžer i čovek opsednut svetskim ekonomskim problemima definitivno nije vaša opcija. Svom izabraniku možete oprostiti mnogo toga, osim dosade i monotonije.

Mars u Ribama

Ako je vaš Mars u Ribama, onda nije iznenađujuće što vas privlače siromašni, ali talentovani umetnici ili ambiciozni pisci koje izdavači stalno odbijaju. Iskreno volite takve darovite, ali neshvaćene genije. Privlače vas muškarci atraktivnog izgleda, osetljivi i intrigantno složeni koji imaju nežnu prirodu i nastoje da vam udovolje u krevetu. Nedostatak samopouzdanja ili blaga bespomoćnost vam uopšte ne smeta. Naprotiv, ove osobine kod muškarca su dirljive (pa čak i uzbudljive) za vas.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.