Danas, 10. maja Merkur kreće retrogradno i trajaće sve do 3. juna 2022. Pravo je vreme da se vratimo na neke stare stvari i razmislimo o prošlosti.

Potrebno je zastati i obratiti pažnju na poruke koje retrogradni Merkur u Blizancima pokušava da nam otkrije. U nastavku saznajte kako će uticati na vaš horoskopski znak.

Ovan

Ovo je vreme za razmišljanje. Dobro razmislite o tome kako ćete komunicirati s ljudima oko vas. Morate da naučite da slušate, a manje da upadate u konflikte.

Ako trebate da imate teške razgovore, pazite što govorite. Najpre se uskladite s namerom svog srca, a zatim dopustite da reči poteku s ovog mesta. Ako je moguće odgodite putovanja i eventualne selidbe.

Bik

Možda imate puno nedovršenih poslova koje morate da rešite. Ovaj retrogradni Merkur može vam skrenuti pažnju na stvari koje niste završili, a koje treba da rešite jednom zauvek.

Iako ovo može biti izazovno, osetićete osećaj velikog dostignuća kada sve završite. Budite pažljivi kada su finansije u pitanju, pomno planirajte potrošnju.

Blizanci

Merkur je vaš vladar pa ćete uvek osećati njegove efekte. Vaš um je uvek pun ideja, ali pod ovom energijom od vas se traži da usporite i razjasnite što stvarno želite.

Ono što je za vas bila istina pre nedelju, mesec ili godinu dana, možda nije vaša istina danas. Usporite i prepustite se mirnijem toku.

retrogradni merkur trajaće sve do 3. juna
Shutterstock 

Rak

Merkur može otkriti neke iznenađujuće informacije koje su duboko skrivene u vašoj podsvesti ili od nekoga ko vam je blizak.

Vaša će intuicija takođe biti izrazito pojačana tokom tog vremena, stoga verujte svim osećanjima u stomaku. Razmislite o svom ljubavnom životu, možda je vreme za promene.

Lav

Pod ovim retrogradnim Merkurom važno je da verujete svojim instinktima. Ako vam se učini kao da vam neke osobe pružaju lažne informacije, obratite pažnju.

Budite oprezni i pokušajte da izbegnete nagle reakcije. Pazite na ono što obećavate drugima ili na poslove i projekte koje treba da preuzmete, možda će vam to biti teže i napornije nego što ste mislili.

Devica

Merkur je vaša vladajuća planeta, tako da ste uvek usko povezani s njegovim retrogradnim kretanjem. Možda ćete morati da utvrdite svoje granice kada je u pitanju vaše radno okruženje.

Budite sigurni da su sva očekivanja jasno izražena. Ako morate da rešite sukob ili spor oko ugovora, budite strpljivi, ali držite se svog plana. Bolje se brinite o sebi, o svom telu i o svom mentalnom zdravlju.

Vaga

Ovo je vreme da razmislite o svemu što ste naučili. Šta vas život pokušava naučiti? Provedite neko vreme u tišini pregledavajući sve univerzalne lekcije na kojima ste radili. Kakvi novi uvidi dolaze do vas? Dobro razmislite o svemu i posložite prioritete.

Škorpija

Obratite pažnju na svoje snove i tihi glas svoje podsvesti tokom ovog retrogradnog Merkura. Možda ćete imati najviše koristi od pisanja dnevnika.

Možda ćete se morati povući i ući duboko unutar sebe. Ovo mirno vreme razmišljanja i kontemplacije biće dobro za vašu dušu i pomoći će vam da odredite kako se zaista osećate.

Strelac

Možda ćete spoznati kako treba da reorganizujete stvari u svom životu. Nije vaš posao da popravljate nerede koje stvaraju drugi, ali možda ćete morati da učinite upravo to.

Samo budite sigurni da postavite granice na putu. Nastupiće nagla promena emocija, budite spremni na to.

Jarac

Nemojte zagristi više nego što možete da podnesete. Budite izbirljivi oko projekata koje odlučite da preuzmete u ovom trenutku, oni možda neće biti ono što ste očekivali.

Ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema s kojima se niste bavili, iskoristite ovu energiju da odvojite vreme za to. Vođenje brige o sebi pomoći će vam da ostanete prizemljeni. Pokušajte da izbegnete sukobe i rasprave.

Vodolija

Možda ćete morati ponovo da se osvrnte na odnose iz prošlosti ili da se pozabavite obrascima za koje se čini da se ponavljaju u vašim odnosima.

Ako se stara veza vrati u vaš život tokom tog vremena, u redu je da postavite granice i kažete ne, ali i da se zapitate šta je to što treba da naučite iz ovoga i nastavite dalje. Okrenite se sebi i vodite računa o svom duhovnom stanju.

Ribe

Pod ovom energijom retrogradnog Merkura, možda ćete morati da postavite granice ili ih pomerite, posebno kada je reč o osobama kojim ste okruženi.

Ovaj period takođe može da istakne vašu životnu situaciju, stoga ako možete, izbegavajte donošenje velikih odluka dok Merkur ponovno ne krene direktno. Kako ste osetljivi, potrebno je da izdvojite dodatno vreme za sebe. Stavite sebe na prvo mesto.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Izvor: ehoroskop.net