Škorpija u astrologiji simbolizuje transformaciju i proces promena kojima ne možemo da se odupremo.

Zato nam u toku ovog razdoblja predstoji rešavanje nekih životnih problema koje smo do sada izbegavali. Više nema guranja glave u pesak i ignorisanja jer Škorpija nas tera na nužne promene koje će nas osloboditi tereta.

U ovom periodu suočavamo se sa svojim najvećim strahovima koje ćemo pobediti, čistimo život od svega što više nema svrhu, rešavamo se emocija koje smo potisnuli. Sada sve izlazi na površinu. Sve to pratiće i komplikacije, ali kada ih prevaziđemo shvatićemo da imamo moć da promenimo ne samo svoju stvarnost već i same sebe.

Škorpija je pored toga i simbol seksualnosti, pa su moguće i avanture, slučajevi fatalne privlačnosti i zabranjene veze u kojima je strast jača od razuma. Odnosi kojima smo nezadovoljni sada ulaze u krizni period.

partneri, svadja
Shutterstock 

Posesivnost, ljubomora, pa i kontrola češće se pojavljuju u odnosima u toku vladavine Škorpije. Manipulišemo jer mislimo da je to jedini način. Zaboravljamo da iskrenost i zdravo postavljanje granica mogu da raščiste sve ono što smo gurali pod tepih mesecima i tako očiste prostor odnosa od nezdravih i destruktivnih uticaja, piše 24sata.hr.

Biće turbulencija i u poslovnom i finansijskom pogledu. Opet nam se pokazuje šta moramo da menjamo kako bismo krenuli napred. Dugovanja, krediti, resursi koje delimo s drugima, nasledstvo, biće teme kojima ćemo se više baviti. Ovo je dobar period za istraživanje, prikupljanje informacija, a sve kako bismo imali jasniju sliku.

U zdravstvenom smislu potrebno je više pažnje posvetiti reproduktivnim organima, crevima, urinarnom traktu i kardiovaskularnom sistemu.

Mladi Mesec u Škorpiji 4. decembra simbolizuje završetak nečega, događaje koji najavljuju početak kraja. Osnažuje nas da shvatimo kako imamo moć da promenimo sve ono što nije dobro za nas.

horoskop
Shutterstock 

U razdoblju od 9. do 19. decembra Mars i Merkur u Škorpionu primaju izazovne aspekte Saturna i Urana. Komunikacija i delovanje će biti otežani. Suočavamo se s preprekama i ograničenjima koji nas usporavaju kako bismo jasnije videli i kvalitetnije rešili problem. Moguće je i da nešto izgubimo, kako bismo negde drugde dobili. Ne donosite nagle i impulsivne odluke. Pripazite na novac.

Pomračenje meseca 19. decembra u znaku Bika podstiče nas da revidiramo i stabilizujemo finansijsku situaciju i osvestimo svoj unutrašnji kapital, naše vrline, znanja i iskustva. Ovo pomračenje može da nam pomogne da odustanemo od nezdravih odnosa. Ako to ne učinimo mi, životne okolnosti će se tako složiti da nećemo imati mnogo izbora.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.