Ova godina definitivno nije godina svih nas. U poslednje vreme, na hiljadu različitih strana čujem da svako od nas želi da je zaboravi. Iako nam je astrologija i njenog sadržaja možda manjkalo, 2020. godina je definitivno bila razlog više da kontaktiram nju.

Tamara Pokorni, profesionalna astrološkinja koja je svoje znanje usavršavala na astrološkom institutu Johannes Kepler, za Wanted! objašnjava kako da na najbolji način razumemo životne okolnosti.

Verujem da mnogi od nas ove godine žale što nisu u mogućnosti da hiberniraju u svojoj mračnoj jazbini, sve dok 2020. godina ne prođe. Na prvi pogled ona deluje kao da je za bacanje, ali drugi, malo suptilniji, dublji i prodorniji pogled nam može doneti uvid u smisao ove, naizgled, zloćudne godine. Da smo se ove godine pravili nepomično mrtvi pred razornom energijom zvanom „2020. godina“ ne bismo učestvovali u jedinstvenoj kolektivnoj transformaciji svesti.

Iznad naših glava, gore na nebu nam viore zapaljive sile izazvane kvadratnim aspektima. Ma kao da nam tenzije i napetosti manjka, pa je univerzum rešio da nam začini taj kolektivni energetski naboj još po kojim aspektom koji vibrira kroz naš već napeti um.

Uf, kada bismo bar ove vrele dane mogli da provedemo na nekoj egzotičnoj plaži u dubokoj meditaciji.

Ali ne!

Pitam se, da li je ovo test izdržljivosti?

Zato sledi priča o Saturnu:

Ma ko je taj izdržljivi momak s neba koji kada je retrogradan preispituje sve lekcije koje je trebalo da naučimo, pa ako nismo, vraća nas na fabrička podešavanja?

Taj momak zvani Saturn je ove godine izdominirao sa njemu već poznatim ograničenjima, jer on nas time tera da se uhvatimo u koštac sa odrastanjem, ma u kom životnom dobu bili!

E sad! Ne bi taj Saturn bio tolika faca ove godine da nema podršku od Jupitera i Plutona, i svi u strogom Jarcu, i svi retrogradni. Ma taman se opustiš kao čovek i kreneš da vioriš za egzotičnim planovima oko glave, oni ti lupe ćušku i kažu: „Sedi dole“!

Dokle god smo MI na snazi, test izdržljivosti je na snazi, test prilagođavanja, odrastanja i odgovornosti! Tako da, ne zaluđuj se previše ove godine jer ove godine učimo!

A šta učimo?

Učimo da se trezveno, nerazmaženo i nepanično ophodimo prema životnim nedaćama i ograničenjima! Učimo da prihvatimo život onakav kakav je, sa svim njegovim blagodetima i izazovima!,

Svaki pojedinac, da bi naučio da hrabro korača kroz svoj život, mora razumeti da svaki dan ima svoju noć, a svaka noć ima svoje svitanje. Ova godina nam je donela produktivnost iznutra, jer ove godine smo imali periode kada smo zbog okolnosti bili primorani da iskočimo iz kolotečine svakodnevnice i uskočimo u našu unutrašnjost.

Ta tišina nam je obezbedila druženje sa sopstvenim unutrašnjim bićem koje mnogo često zapostavljamo zbog raznih identifikacija spolja. Zanemarujemo, potiskujemo, ne osećamo. Uslovljeni tišinom pokrenuti su razni procesi transformacije, kako na nivou pojedinca, tako i na nivou kolektiva. Ova godina je karmička godina, koja nam kroz pad pomaže u uspinjanju ka višoj svesti.

Da li i dalje ta ozloglašena 2020. godina izgleda toliko zlokobno ili razumevamo sve više da nam je bila potrebna zarad evolucije svesti? A kada nas je već bacila u mrak, iskoristimo je na najproduktivniji način!

Iz najvećeg mraka se najlepše zvezde vide.