Ukoliko vam je muka od retrogradnog Merukura došao je trenutak da barem malo odahnete. Pred nama je sjajan period u kom ćete moći da se prikažete u pravom svetlu, ali, nemojte se previše opuštati!

Tokom juna Mars će nesmetano prolaziti prvom dekadom Lava i neće uticati na neke važnije ili teže aspekte s drugim planetama, a tek tokom poslednje nedelje juna Uran i Saturn će Marsu pomrsiti konce. U razdoblju od 28. juna do 8. jula imaćemo T kvadrat Marsa, Urana i Saturna, što bi moglo doneti napete situacije, frustracije i poneke svađe.

Mars će do kraja jula 2021. godine boraviti u znaku Lava. To je vrlo vatrena energija kojoj je krilatica "Ja sve mogu!". Znakom Lava vlada Sunce – naše biće, naša energija i naš ego, a kada se tu nađe Mars – planeta ratnik, nailazimo na ulogu kralja ratnika, vrhovnog zapovednika koji zna najbolje, ili barem misli da zna, te koji svim srcem ulazi u borbu ili bilo kakvu drugu akciju koja mu padne na pamet piše astroportal.in.

mars u lavu
Shuterstock 

Mars u Lavu je vrlo energičan, ali ponekad u tome i zna i da pretera pa svoje aktivnosti dovodi do krajnjih snaga, što znači da kasnije može da zažali zbog toga.

Osobe sa ovakvim Marsom najčešće žele da se dokazuju, i žele da svi vide kako oni nešto mogu da urade bolje i lepše od bilo koga drugog. Idealnog su takmičarskog duha, ali su najbolji kada rade sami za sebe, a ne u nekoj ekipi, jer tada se najviše mogu isticati.

Lav je fiksan znak, pa kada ovakva planeta dođe u znak Lava, nema toga što ga može pokolebati u njegovom naumu. Zbog izraženog ega, ovde ponos često bude u igri, kao i izražen inat.

Ali sve dok se radi o čistim i iskrenim namerama, sa dozom poštovanja, sve će biti u redu. Ukoliko ga ispoštujete, ovakav Mars vratiće vam dvostruko jer nije mu nikakav problem da pomogne u bilo čemu.

mars u lavu
Shutterstock 

Mars u Lavu je i buđenje seksualne energije, koja će se sada probuditi iz do tog trenutka uspavanog Raka, te će libido biti pojačan. Vreme Marsa u Lavu je period kad svi obično pomalo živnemo, kada smo željni akcije, ali i kad nekad postanemo impulsivni pa preterujemo u svojim naumima i obavezama.

Iako zavisi gde je položaj Marsa u vašoj natalnoj karti, Mars u Lavu jednostavno želi da se, prosto rečeno, zabavlja.

Jedini problem ovde bi mogle imati osobe s Marsom u Biku ili Vodoliji. U ovom slučaju Mars će izazvati nešto malo više nervoze, jer ni Bik ni Vodolija ne vole kada ih neko požuruje ili da ih se nadvlada i kontroliše, a ovaj Mars zaista zna kako se naređuje.

Sa druge strane Mars može da probudi u nama želju za nečim što nikad nismo uradili, ali krajem juna, Saturn u Vodoliji psotaviće se po principu - okej, ali ne sada i ne na takav način.

mars u lavu
Unsplash 

Od 10. do 16. jula, Marsu će se pridružiti i Venera pa ćemo imati spoj muško-ženske energije u grandioznom smislu, što bi moglo da se manifestuje kroz puno strast i romanse, ali i dramatične i spektakularne izlive ljubavi, što bi se reklo, na sva zvona.

Lav ako voli, to moraju svi da znaju i vide, jer kod njih samo takva ljubav dolazi u obzir.

I naposletku, na kraju svoje vladavine, Mars će biti na suprotnim stranama sa Jupitetom, pa bi lako moglo da dođe, ako nije do tada do zaista preterane "dramaturgije" i rasipanja energije na sve strane, do poslednjih atoma snage.