Spremite se za pravi emotivni rolerkoster jer astrolozi tvrde da nas očekuje veoma intezivan period, pogotovo za one koji imaju neke planete u Strelcu.

Zapravo, ono što će se odigrati na nebu večeras biće potpuno pomračenje Meseca, a takav pun Mesec su ranije indijanska plemena zvala Cvetni Mesec, jer je to bilo doba godine kada je prolećnog cveća bilo u izobilju.

Međutim, uprkos nestvarnoj sceni na nebu koju možete videti ako ne bude oblaka (tokom ove vrste pomračenja, Mesec će postepeno potamneti, poprimajući krvavocrvenu boju, a boja je toliko upadljiva da se ovakva pomračenja ponekad nazivaju i "krvavi mesec"), ovo pomračenje je važno i zbog drugih razloga.

astrologija
Unsplash 

Naime, kako tvrdi astrološkinja Nena Janković za Blic Ženu, ovo je bitan period zbog slobode: "Strelac je znak svega onoga što je slobodno i nezavisno, a Mesec govori o našoj duši i onome što osećamo i što nam prija. A šta može duši da prija kad je u ovom znaku, to može biti samo slobodno razmišljanje, potreba da istražujemo i da se osećamo ispunjeno, da budemo nezavisni u odlukama i da naučimo da se izborimo za sebe."

Aktiviranjem petog stepena znaka Strelca ustvari aktiviramo stepen Lava, stepen koji govori o borbenosti, ljudskom dostojanstvu i prirodnoj dominaciji.

"Ovaj put je važno da sami sebi budete najbitniji. Najvažnije je da otkrijete šta je to što vas sprečava da budete slobodni i svoji do kraja. Naučite kako se osvaja sloboda, prateći gde se nalazi Jupiter u vašem natalnom horoskopu, analizirajući aktivaciju pomračenja Meseca u natalnoj karti", tvrdi astrološkinja.

astrologija
Wanted! 

Ovo je veoma bitan tranzit kada su u pitanju promenljivi znaci i njima će doneti velike promene.

Blizanci i Strelčevi se suočavaju sa emotivnom raskrsnicom, imaće velikih problema da odluče na koju stranu treba da krenu.

Device i Ribe imaju veliku dilemu što se tiče posla i javnosti. Mnogo toga iz prošlosti se vraća kao bumerang, najvažnije je da ostanete mirni i da ne reagujete po svaku cenu.