Kako temperature počinju da rastu, više se pri izboru odeće ne oslanjamo samo na izgled i fashion momenat, već i njihovu praktičnost kako bismo rešili problem znojenja. Neke boje i materijali ističu letnje probleme znojenja, dok ih drugi mogu prikriti.

Naravno, najvažnije je odabrati prirodne materijale, ali ne treba žuriti s odlukom ni tu. Prvi izbor trebali bi da budu pamuk i lan, ali trebalo bi da obratite pažnju i na tkanje - neke pamučne tkanine mogu biti gusto tkane da jedva da može da prođe vazduh kroz njih. Zato pokušajte da birate porozne teksture jer će kroz takav materijal koža brže da se ohladi.

Laneni materijal
Instagram 

Sa druge strane, svila je nežan i tanak prirodni materijal, ali imajte na umu da će na njoj biti vidljive sve mrlje od znoja. Dakle, zaboravite na to tokom vrućih dana, dok viskoza može biti veoma pametno rešenje.

Najbolja boja za prikrivanje mrlja od znoja je, naravno, crna, ali to nije prikladno tokom vrućih letnjih dana. Ona je pogodna samo za večernje sate. Zato se možete odlučiti za sive nijanse, a što su one tamnije, mrlje će se manje videti.

U crnom se najmanje vidi znoj
instagram/cyrielleverstuyft 

Dobar izbor je tamno plava, veoma elegantna boja, pogodna za poslovni stil. Nasuprot tome, najsvetlija boja - bela, takođe može uspešno sakriti svaki problem sa znojenjem.

Najsigurniji ste sa cvetnim dezenom. Sitni print 'razbija' oko i skreće pažnju sa mogućih mana na odeći, a s obzirom da je to trenutni trend, mali cvetovi su hit.

Siva odeća je odlična za sve koji se mnogo znoje
MESSIGOAL / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

 Bonus video : Kako ukloniti fleke od znoja?

Kako ukoniti fleke od znoja TikTok/whatjoknows