Modne kombinacije Kejt Midlton su osmišljene do najsitnijih detalja. Premda ima vojsku stilista koja joj savetuje što bi trebala da obuče za službene događaje, u njima ima i njenog potpisa.

Za svečanost Garter Day service, Kejt Midlton odabrala je poseban stajling kojim je sve pozitivno iznenadila kada se pojavila u Vindzoru. Naime, vojvotkinja je vrlo očigledno za inspiraciju imala princezu Dajanu čiji je outfit iz 1988. godine u potpunosti rekreirala.


Mnogi komentarišu da je novo modno izdanje princeze od Velsa dokaz njenih veština, ali i modno znanje Vilijamove i Harijeve majke.

Kejt je besprekorni modni diplomata, zna kako da kroz način odevanja pokaže poštovanje i prema Dajani i prema kraljici Elizabeti II, ali i prema kraljici Kamili.

Kejt Midlton u haljini kakvu je nosila Lejdi Di
I-Images / Zuma Press / Profimedia 

Ono što je Dajana nosila 1988. godine, i danas je vrlo aktuelno. Lejdi Di je u junu 1988. na događaju Royal Ascot bila u haljini Victor Edelstien Model tufnastog desena uparila je sa čuvenim Mary Jane sandalama, a u gotovo identičnom stylingu prošetala je juče Kejt Mildton.

U vojvotkinjinoj impresivnoj kolekciji haljina i garderobe generalno, od 2018. godine se mogu pronaći komadi s potpisom dizajnerke Alesandre Rič. Tako je i ovog puta prošetala jednu od njenih kreacija.

Kejt Midlton i vojvotkinja od Edinburga
Mark Cuthbert / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kako je dizajnerka Alesandra Rič svojevremeno izjavila, pri stvaranju modnih kolekcija inspiraciju crpi iz "pristojnih buntnovina" istorije, poput britanske princeze Dajane.

Pored haljine, šešir nije mogao da izostane, a Kejt je modni aksesoar pronašla u modnoj kući "Philip Treacy".

Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia, i-Images / Eyevine / Profimedia Modni stil Kejt Midlton