Tokom Nedelja mode u kolekcijama za projeće/leto 2023. kreacijama su dali posebnu notu i izgled uz detalje u obliku ruža koji su u kratkom roku osvojili slavne ljubitelje mode.

Za početak tu je Dženifer Lopez koja trenutno ima pune ruke posla oko promovisanja svog novog filma "Shotgun Wedding". Tom prilikom Džej Lo ponela je laskavu haljinu u romantičnoj ružičastoj boji.

Kreacija s potpisom Magde Butrym bila je ukrašena s dva cveta na visokom ovratniku koji su joj dali vrlo šik notu. Od modnih dodataka našla se tu Coach torba u puder nijansi, par sandala u istoj nijansi i zlatne maksimalističke minđuše, prisvajajući tako ne jedan, već dva ključna komada ove sezone.

Moderne 'it' devojke poput Nikole Pels, Hejli Biber i Dua Lipe obožavaju haljine sa 3D cvetovima koje su, prema svemu sudeći, novi trend koji će nas pratiti u narednim mesecima.

Među brendovima koje su ovaj model haljine podigle na sam vrh modnih želja posebno se ističe Fancì Club, ali i lokalni brend Mihano Momosa, koji još od osnivanja brenda kroz svoje kreacije ističe ovaj detalj kao zaštitni znak.

Slavne žene Holivuda mogle smo da vidimo u haljina sa ovim detaljem koje potpisuje gorepomenuti brend Fanci Club. Ponekad u crnoj varijanti za Hejli Biber i Nikolu Pelc, koje su pre nekoliko dana nosile istu malu crnu haljinu u razmaku od nekoliko dana.

Dua Lipa još letos je iznela sličan model, ali u upečatljivoj pink varijanti koja je letos savršeno istakla njen preplanuli ten.