Kada je reč o trendovima, jedna stvar se oduvek podrazumevala - iako prolaze i dolaze, određeni komadi su večni, vanvremenski takoreći. Ipak, čini se da su poslednjih godina baš ti večiti klasici pomalo "skliznuli" sa modnog radara. Sve do 2022. kada su se vratili u velikom stilu i podsetili koliko ih volimo. 

Sada sa sigurnošću možemo reći da će određeni komadi kojima je prošla godina oživela popularnost ostati tu i dalje, ne samo tokom 2023. već i tokom dužeg perioda. 

baletanke su se vratile u modu.
Instagram 

Od opuštenih krojeva džinsa do dugo očekivanog povratka baletanki, ovi trendovi će i dalje nositi titulu kultnih klasika koje kupite jednom, a nosite zauvek.

1. Opušteniji krojevi džinsa

Povratak skinny i low rise džinsa za mnoge nije bio omiljena "šoljica čaja" u proteklom periodu. Međutim, sa druge strane "cvetala" je i popularnost opuštenih loose modela koji savršeno pristaju svim figurama i kombinuju se fantastično kako uz ravnu obuću tako i uz vrtoglave potpetice. 

2. Hulahopke u boji

Ovaj trend možda nije za svakoga, ali nema sumnje da je fantastičan način da naglasite i najobičniju kombinaciju. Zamenite svoje crne hulahopke crvenim ili pink i videćete kako će i naizgled "boring" izdanje sinuti novim sjajem.

3. Maksi plisirane suknje

Maksi suknje su se, bez sumnje, vratile na velika vrata tokom 2022. godine, sa akcentom na plisiranim modelima, pre svega jer pristaju svakoj građi i izgledaju šik i uz ravnu obuću i uz vrtoglave potpetice.

4. Povratak baletanki

Baletanke su oduvek bile jedan od "statement" komada, međutim, nisu svima bile omiljeni model obuće. Ipak, baletanke su se izborile za svoje mesto pod suncem, pa čak i zasenile mokasine koje suvereno dominiraju već dve godine. 

Svoj kultni status vratile su zahvaljujući brendovima Miu Miu i Sandy Liang Marie Jane, a stilizuju se uz neodoljive sokne i plisirane suknje ili oversized farmericama

5. Second hand maximalism

Ovo je manje trend, a više promena estetske vibracije, ali sa porastom kupovine polovnih komada, došlo je do pravca "maksimalizam štedljivosti". Odnosno, sada je više nego ikada na ceni kombinovanje višedecenijskih komada na što unikatnije i za pojedinca lične načine, što ih čini osnovom dobrog stila. Ne samo što je akcenat na cirkularnoj modi kako bi se zaštitila i životna okolina, već, ruku na srce, pojedini modeli iz prošlih vremena i dalje izgledaju mnogo bolje nego neki novijeg datuma.