Kako vreme prolazi, sve više shvatamo modnu smelost koju je posedovala nikad prežaljena britanska princeza Dajana. Zahvaljujući novoj, petoj sezoni Netfliksove hit serije 'Kruna', ovih dana je posebno veliko interesovanje za stil Lejdi Di. Svaka decenija ima svoju model farmerki, pa su tako 90-ih su nesumnjivo najpopularnije bile mom jeans krojevi.

Izraz 'mom jeans' je žargonski izraz za modele farmerki dubokog struka koji su bili veoma popularni 80-ih i ranih 90-ih. Ovaj poseban model farmerki karakteriše visok struk i ravan kroj nogavica. Nešto šire na butinama, nogavice takozvanih mom farmerki tradicionalno se sužavaju prema zglobovima.

Ovaj specifičan model farmerki jedan je od onih modnih komada koji su obeležili čitavu generaciju. I sa dobrim razlogom, njegov relativno opušten kroj u nivou butina, ali zategnut na nogama, volele su mnoge popularne ličnosti tog vremena, među kojima je i princeza Dajana.

Skinuvši prašinu sa imidža skromne princeze, 90-ih godina prigrlila je hrabar, post-kraljevski stil koji je uglavnom uključivao nošenje mom jeansa. Njen stil oblačenja toliko nastavlja da inspiriše da iako se 5. sezona „Krune“ tek pojavila u Netfliks katalogu, mom jeans povezane sa ključnim rečima „Princeza Dajana“ trenutno beleže 100% porast u pretraživanjima na internetu, prema anketi koju je sproveo sajt For me...

pull and bear, STRADIVARIUS Mom jeans farmerke su ponovo hit ove godine.