Guglov godišnji izveštaj o najtraženijim pojmovima godine na zalasku otkriva tri modna komada koja uvek vredi imati u ormanu. Pored pantalona širokih nogavica, koje su doživele veliki povratak, i mokasina, koje nijedan model ne može da skine sa trona, tu je i oversized košulja – nezaobilazan komad u svakoj modnoj garderobi, komad koji se može nositi tokom cele godine.

Na listi 10 najtraženijih modnih komada dominiraju jednostavni elementi garderobe, kao što su 'mom jeans' i Chelsea čizme.

Najpopularnija modna pretraga u Googleovom godišnjem izveštaju bile su overiszed košulje, omiljeni komad za moderan poslovni izgled. Ovaj model je za kratko vreme stekao kultni status. Malo je verovatno da će njegova popularnost opasti jer su karirane prevelike košulje bile u srcu kolekcije Bottega Veneta za proleće/leto 2023.

Verovatno jedan od glavnih razloga zašto je prevelika košulja dospela u sam vrh najtraženijih modnih komada je činjenica da se lako može stilizovati u bilo koje godišnje doba – izgleda jednako dobro i preko bikinija kao i uz debeli šal i pantalone širokih nogavica. Postoji bezbroj načina da stilizujete oversize košulju, ali modni poznavaoci se oslanjaju na basic odeću, onu sa širokim pantalonama i bezvremenskim mokasinama.

I sva ova tri modna komada, sasvim očekivano, nalaze se na listi najtraženijih, pa ih proglašavamo odećom 2022. godine, ali i onim u kojima je dobro dočekati 2023. Nošene zajedno ili odvojeno, ova tri komada su osnova za odličan stajling svaki dan u godini.

Oversize košulja

Široka košulja imala je najviše pretraga zabeleženih 2022. godine, a njena popularnost je naglo porasla u julu ove godine. Ovaj modni komad može da se nosi tokom cele godine, ali uvek je najtraženija leti.

Oversize košulja je najtraženija u 2022.
Peter Parker / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Široke pantalone

Pantalone širokih nogavica imale su najveći broj pretraga u aprilu 2022, a brendovi kao što su Frankie Shop, The Row i Totemea su ponudili neke od omiljenih stilova. Nosite ih uz majicu bez rukava i oversized košulju koja se nosi otkopčana kako biste naglasili boxy i opušten oblik.

Široke pantalone su najtraženije u 2022.
SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Mokasine

Ovaj model cipela tradicionalno je nezamenljiv i večiti deo garderobe, ali je vrhunac pretraživanja dostigao u septembru 2022. Odiše back to school stilom, što ga čini savršenim izborom za jesen. Dostupan je u različitim stilovima, od elegantne i klasične verzije Arketa do trendi i ležernog modela sa zadebljanim đonom s potpisom brenda Miu Miu.

Mokasine su najtraženije na guglu.
Bellocqimages/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia