Kejt Midlton i princ Vilijam bili su glavne zvezde na prestižnoj dodeli nagrada Earthshot u Bostonu prošlog petka.

Kraljevski par je na ovu večeru stigao u trodnevnu američku turneju, a kao domaćini su se posebno potrudili da zablistaju. Pre svega, mislimo na princezu od Velsa, Kejt Midlton, koja je ponovo modno briljirala u upečatljivoj, zelenoj haljini sa prorezom i golim ramenima.

Kejt Midlton i princ Vilijam u Americi.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Reč je o haljini za iznajmljivanje od brenda Solace London koju je princeza nabavila na britanskoj dizajnerskoj onlajn platformi HURR, koja ima haljine za pozajmljivanje po cenama od 91 do 238 funti.

Ogrlica princeze Dajane

Kejt je bila usklađena bojama sa temom večeri, i iako je ovo najjeftinija haljina koju je ikada nosila, princeza ju je uparila sa svetlucavim dijamantima. Prelepu ogrlicu, za koju se veruje da vredi više od 15 miliona dolara, Dajani je poklonila kraljica, a nasledila ju je od svoje bake, kraljice Meri.

Pokojna princeza Dajana nosila je tu ogrlicu nekoliko puta, a jednom čak i sa sličnom haljinom kakvu je Kejt nosila večeras. Bilo je to tokom događaja u Londonu 1993. godine.

kejt midlton u jefitnoj haljini.
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Kejt je upotpunila stajling odgovarajućim dijamantno-smaragdnim minđušama i prelepim cipelama sa visokom potpeticom Oscar de la Renta, koje je reciklirala iz sopstvenog ormana.

Kejt je svoju dugu tamnu kosu pustila u karakterističnim talasima, ali ju je zavukla iza ušiju, kako bi njena gola ramena i skupi nakit bili što više istaknuti.

Dolazak u Ameriku

Inače, ovo je drugi put da je Kejt izabrala da nosi nakit koji pripada Dajani. Podsetimo, kada su ona i Vilijam stigli u SAD u sredu, princeza je nosila dijamantske i safirne minđuše koje je nekada posedovala njena pokojna svekrva.

Podsetimo, kraljevski par je već doživeo fijasko na košarkaškoj utakmici prvog dana svoje američke turneje kada je publika počela da zviždi i viče „SAD, SAD“ zbog rasističkog ispada koji se dva dana ranije dogodio u Velikoj Britaniji.

kejt midlton i princ vilijam u americi doživeli fijasko.
I-Images / Zuma Press / Profimedia 

To se dogodilo prošlog utorka na događaju kraljice supruge Kamile. Kamila se pridružila događaju UN-ovoj manifestaciji „16 dana protiv rodnog nasilja“.

Kraljica je ovom prilikom organizovala prijem o nasilju nad ženama, gde je crnka Ngozi Fulani, direktorka humanitarne organizacije Sistah Space iz istočnog Londona, doživela blamažu. Viši kraljevski pomoćnik je prišao Ngozi i pitao je odakle je, a kada je odgovorila da je organizacija sa sedištem u Hakniju u Londonu, postavila je pitanje koje ju je šokiralo.

Lejdi Suzan Hasi je takođe bivša dvorska dama pokojne kraljice Elizabete II koja je nakon ispada dala otkaz.
Chris Radburn / PA Images / Profimedia 

„Ne, ali odakle zapravo dolaziš? Odakle su tvoji ljudi? Kada ste prvi put došli ovde? Iz kog ste dela Afrike?“, upitala ju je žena, čiji identitet u početku nije bio poznat. Lejdi Suzan Hasi je takođe bivša dvorska dama pokojne kraljice Elizabete II koja je nakon ispada dala otkaz.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!