Bela Hadid nastavila je da se upisuje kao najprimetnija ličnostim na pistama na Nedelji mode u Parizu čim je ušetala na Stela McCartney reviju za proleće/leto 2023. noseći prozirni goli kombinezon. Manekenka je prošetala pistom spuštene tamne kose stilizovane u meke talase i nude usnama. Pored toga, prošetala je i izbeljene obrve koje su bile veliki trend 90-ih godina.

Bela Hadid pojavila se na reviji u golom kombinezonu.
Profimedia 

Hadid je u septembru razgovarala za magazin i-D o oslobađanju od anksioznosti i svom putovanju kroz mentalno zdravlje.

„Kada sam odrastala, mislila sam da je normalno da imam ovu hroničnu anksioznost i tu nevezanost, da plačem svaki dan i ne znam ko sam“, rekla je ona.

„Bilo da se radi o poremećajima u ishrani ili pušenju kutije Marlborosa od četrnaeste godine, ja sam kao, 'Oh, ovo rade sva deca.' Shvatila sam da sam to radila da bih pokušala da shvatim zašto sam se osećala tako. A u stvarnosti, sve što mi je bilo potrebno je terapija.”

Dodala je da, sa njenim mentalnim problemima, nije bilo lako biti u modnoj industriji, ali da su stvari postale bolje nakon što je javno progovorila o tome kako se oseća na društvenim mrežama. Posebno je zahvalna modelima Karen Elson i Kerolin Marfi što su se zaista brinule za nju.

„Uvek su me držali pod kontrolom“, rekla je. „Karen je uvek bila veoma, veoma glasna po pitanju mentalnog zdravlja i mogućnosti da razume sliku tela. Ona je bila jedna od prvih osoba koja mi je zaista pomogla da shvatim da nisam jedina koja se tako oseća."

profimedia-0726936860.jpg
EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia 

Sada se Hadid oseća sigurnije u sebe i sa svetom deli ko je zaista. „Ljudi mogu da izmišljaju priče o meni; oni mogu da formiraju koju god verziju mene da žele u svojoj glavi“, rekla je ona. „Ali mislim da istina i svetlost uvek na kraju izađu. Moja istina, ko sam zaista i za šta se zalažem, videće se.”

Da je mentalno stabila vidljivo je kroz njeno samopouzdanje koje neverovatno zrači, te nema sumnje da je i to jedan od razloga zašto je baš ona izabrana da ponese goli kombinezon.

To takođe nije bio jedini Belin izgled za reviju. Takođe je demontrirala i crni prsluk sa crnim pantalonama niskog struka obogaćenih cirkonima i cut-out detaljima.