Na glavnom sastanku akcionara, ovog utorka, Marta Ortega je debitovala u ulozi predsednice modne kompanije Inditeks, nakon što je Španac Pablo Isla napustio ovu funkciju prošlog aprila.

Održan u sedištu tekstilnog giganta, koji se nalazi u Arteiksu u Španiji, Marta je otvorila sastanak sa akcionarima govorom u kojem je odala počast svom ocu i osnivaču Inditeks grupe, Amansiju Ortegi, koji je bio odsutan sa događaja, ali a ne i njena majka, Flora Perez, u ulozi direktorke korporacije.

Vodeći maksimalno računa o svoj imidžu, nova šefica Zare za ovu priliku odabrala je klasičan i sofisticiran model bele haljine midi dužine, sa blagim V izrezom, od svilenog krepa, lepršave siluete. Pored navedenog, njen dizajn je uključivao detalj tankog, crnog kožnog kaiša, koji je maksimalno naglasio ženstvenu siluetu haljine.

Marta Ortega u beloj haljini prvi put kao direktorica Zare.
M. Dylan / ContactoPhoto / Profimedia 

Njen modni izbor nije nimalo improvizovan, ako se uzme u obzir značenje boje i strukture same haljine. Bela, kao sinonim čistoće i urednosti, ali i simbol nevinosti i spokoja, pokazala se kao idealna za njene prve, konkretnije poteze kao predsednice najvećeg distributera jeftine mode na svetu.

Kada je Martin stil u pitanju, dosta vam govori i njeno poslovno opredeljenje u svetu mode u najpoznatijem high-street brendu Zara.

Poruka koju je prenela kroz svoj modni izbor ogledala se i u njenom beauty looku u vidu jednostavne, talasaste frizure i šminke u prirodnim tonovima, a javnosti je potvrđeno da dizajn njene haljine potpisuje Zara, jedan od najuspešnijih brendova iz Inditexovog portfelja, a još neke modne izbore direktorice Zare pogledajte u nastavku:

ANGULAR/ LUIS MIGUEL GONZALEZ / The Photo One / Profimedia, Ngel DíAz BriñAs / Zuma Press / Profimedia Marta Ortega gradi stil po principu "manje je više".