Već smo pisali o nekim sličnim skandalima koji su delo velikih brendova, ali valja se podsetiti. Prvi u nizu brendova koji je bez pitanja ukrao tuđu ideju je Balensijaga. Prisetimo se, Balensijaga je ukrala rad mlade dizajnerke koja je izučavala kult oblačenja žena motorciklistkinja u Vijetnamu. Njihovim stopama krenuo je i Viktorijas sikret koji je optužen da prodaje modele koji su identični modelima i dizajnu robne marke donjeg veša Edge O´ Beiond.

Najnoviji u nizu ovakvih skandala je zadesio i poznatog dizajnera čiji brend nosi isto ime – Filip Plein. Naime, u Instagram postu Diet Prade se navodi kako je Pleinova nova kolekcija obuće za proleće/leto21 zapravo u potpunosti iskopiran dizajn brenda Amina Muaddi. Kad kažemo u potpunosti, mislimo na to da se čak nije odvažio ni boje da promeni.

Šta više, on se bez problema na svom Instagram storiju pohvalio “svojom” novom kolekcijom. Međutim, ovo nije kraj. On se čak usudio da ukrade ideju popularnog modela torbi Botega Veneta. Zaista, Plein? Iskreno, nikada te nismo previše gotivili, ali ovo sada je baš previše.