Kad su tek stupile na modnu scenu, slip haljine većinom su se nosile ispod haljina i nisu bile namenjene da postanu samostalni modni komad. Međutim, tokom 90-ih godina žene počele da eksperimentišu s mogućnostima nošenja slip haljina i shvatile da se ovaj model može nositi i kao zaseban deo outfita!

Slvne dame, kako strane tako i domaće, kao i influenserke rado nose ovaj komad u izlasku s prijateljima, ali i za specijalne prilike.

Za proleće 2022., slip haljinama ponovo se predviđa veliki uspeh, baš kao u danima stare slave tokom 90-ih, a nastavlja biti i omiljeni komad i među poznatima. Ali, slip haljine ne moraju biti rezervisane samo za toplija razdoblja, već ih možeš uklopiti i u slojevite outfite uz džempere, jakne ili sakoe. U nastavku pronađi inspiraciju za vešto stilsko kombinovanje ove popularne haljine...

Slojevito

Stilisti slavnih dama poručuju kako je slip haljinu vrlo jednostavno slojevito iskombinovati. U oufit možeš kombinovati pletiva, majice s kapuljačom, strukirane sakoe ili kapute, a ispod njih onda tanje dolčevite i helanke.

Kontrast

Slip haljine su mekani i ženstveni modni komadi, ali jednostavnu kombinaciju možeš podići oversize pletivom u boji. Uz slip haljinu u neutralnoj boji, pletivo u nekoj od jačih boja, odlično će se slagati. Kombinacija će izgledati sveže i zanimljivo, a možeš je upotpuniti klasičnim crnim čizmama.

Sportski look

Slip haljina odlično će se uklopiti i u ležerniju modnu kombinaciju, s patikama. Uz svoju najdražu slip haljinu dodaj jaknu ili džemper po izboru preko, a na nogama jednostavne bele patike za ultimativnu sportsko-elegantnu modnu kombinaciju. Ako želiš dodati malo više ženstvenosti, izaberi slip haljinu s prorezom, koja će dodati na eleganciji.

Poslovni look

Ako se ovog proeća vraćaš u kancelariju, stilisti preporučuju kombinovanje slip haljine s oversized sakoom ili elegantnim kaputom i bajkerskim čizmama za pravu trendi modnu kombinaciju savršenu za poslovni look.

Crno-bela kombinacija

S ovom klasičnom i moćnom kombinacijom nikad ne možeš pogrešiti. Uz trendi modne dodatke, tvoj stylish outfit biće pravi pogodak. Da bi ovu odličnu kombinaciju pretvorila iz dnevne u večernju, sve što ti je potrebno je promena obuće iz niskih cipela ili čizama u cipele na petu.