Jedva smo dočekali 2022. godinu kako bismo saznali trendove koji već sada osvajaju modnu scenu, a sve više osvaja nova generacije obuće, a zajednička im je jedno - udobnost.

Iako samopouzdanje dolazi iznutra, pravi modni dodaci, poput cipela, mogu im dosta u tome doprineti.

Nakon što su dugi niz meseci bile zapostavljene usled pandemije, visoke potpetice proživljavaju renesansu. Stilistkinja Mimi Cuttrell udruživši snage s brendom By Far kreirala je kolekciju cipela i torbi, a koja se od 7. januar eksluzivno nalazi u ponudi modne radnje Net-A-Portret.

Điđi Hadid i Ariana Grande su samo neke od slavnih dama koje veruju modnoj viziji stilistkinje Mimi Kutrel, a nju je prepoznao i poznati modni magazin Vogue koji želeo sve da sazna o ovoj limitiranoj kolekciji.

Osim što je otkrila detalje nastanka kolekcije od devet modela obuće i dve torbice, otkrila je i svoja predviđanja trendova koji će obeležiti godinu ispred nas.

Na temu torbi kao jednog od najomiljenijeg aksesoara žena, Kutrel veruje da će najveću popularnost u mesecima pred nama doživeti modeli minijaturnih torbi na rame, svečani modeli i, kao sušta suprotnost spomenutima, velike torbe tzv. tote.

Obuća s platformom, čizme u duhu ludih 70-ih, kao i klasične cipele s dodatkom visoke, stiletto potpetice smatra modelima koji će ove godine postići najveću popularnost na modnoj sceni.

Šik visoke čizme do kolena, torbica na rame i klasična kožna jakna, prema rečima slavne stilistkinje, komadi su koji nikada ne bi trebalo da nedostaju u ormaru.